Vannvittig opphenting på Hamar – Larvik

Vannvittig opphenting på Hamar

Larvik er fortsatt ubeseiret i seriesammenheng siden 18. april 2001, men sjelden har den rekken vært så utsatt som den var i kveldens kamp i Prestrudhallen. Storhamar førte seriefinalen til det var spilt 59.40 -da utlignet Nora Mørk til 25-25 via 7-meter. Med det er Larvik forsatt 2 poeng foran Storhamar på tabellen. Se intervju med Gro Hammerseng i videovinduet.

Larvik var 5 mål bak Storhamr da kampen gikk inn i de 10 siste minuttene, og det så ikke spesielt lyst ut ,sett med bortelagets øyne. Det var mye som ikke var i vater på det tidspunket. Men, dette laget har ikke for vane å tape for norske lag, og gjorde det heller ikke denne gangen. Med frimerke på Betina Riegelhuth og Kamilla Sundmoen fikk Larvik stopp på det som var et bevegelig og fint angrepsspill hos Storhamar. Det ga Larvik muligheten til å innhente vertene med en sterk sluttspurt. Bakover kjempet alle med nebb og klør, og når det i tillegg løsnet litt i angrep for Tine Stange, Nora Mørk og Isabel Blanco kunne ikke Storhamar stå imot Larviks rutinerte jenter.

Det var uten tvil en tung dag på jobben. Larviks f’ørste omgang var noe av det svakeste vi har sett fra den kanten på lenge. Når Storhamar også vant målvaktskampen klart i dette oppgjøret ,ble det en tung vei til det ene poenget. Larvik kan takke sine fantastiske målvakter for mang en seier de siste 10-15 årene, men i kveld var det Storhamars Stine Lidén som var dronning i hallen, med en redningsprosent på over 50 og hele 5 strafferedninger. Hun utgjorde den aller største forskjellen på lagene i dag, når man ser kampen under et.

-På en dag hvor du føler at du har blitt kjørt over av toget flere ganger er det godt med et poeng, forteller en lettet Ole Gustav Gjekstad. Vi hang ikke med fra start i dag. I første omgang trøblet vi alle faser av spillet. Det kom seg i andre omgang. Vi skal faktisk glede oss over at moralen i laget er så høy som det vi ser i kveld, for det er veldig stor forskjell på å gå på tap, mot det å få med seg en pinne hjem til Larvik. Den spurten skal jentene ha honnør for!