EHFs nasjonsranking for 14/15 – Larvik

EHFs nasjonsranking for 14/15

Det Europeiske Håndballforbundet (EHF) har offentliggjort nasjonsrankingen for sesongen 2014/2015 og der befinner Norge seg på tredjeplass på kvinnesiden, bak Ungarn og Danmark.

Tidligere betydde en slik høy ranking at Norge automatisk fikk muligheten til å stille med to lag i Champions League, et direkte inn i gruppespillet og et til kvalifiseringen. Slik er det ikke lenger, nå er det kun de to høyest rangerte, i år Ungarn og Danmark, som automatisk får den muligheten.

Fra og med neste sesong kan de øvrige forbundene søke om å få en ekstra plass i Champions League. For Norges del vil det si at inneværende sesongs seriemester får tildelt den ene plassen Norge har til rådighet. Den vill sannsynligvis gi direkte adgang til gruppespillet, da vi antar at Norges ranking i selve Champions League turneringen fortsatt er høy nok til det.

Dersom vi følger NHFs bestemmelser for fordeling av e-cupplasser vil det laget som ender høyest i sluttspillet, se da bort fra seriemesteren, få muligheten til å kvalifisere seg til Champions League dersom Norge får tildelt en ekstra plass ved søknad om slik.

Uoversiktlig? Ja, det er det. Det er fortsatt mye vi ikke har klart å lese oss til ennå, eller som ikke er publisert pr. dato. Det vi er mest nysgjerrig på er dette; hvor mange plasser konkurrerer de om, de nasjonene som søker?

To be continued…

EHF- Najsonsranking (kvinner side 2)