Larvik HK- Levanger HK – Larvik

Larvik HK- Levanger HK

Sist onsdag var det nære på at Larviks lange seiersrekke ble brutt da Storhamar var friske nok til å ta ett poeng fra Larvik i seriefinalen på Hamar. Det betyr at det nå kun er to poeng ned til Storhamar før Larvik tar imot Levanger i den 11. serierunden onsdag kveld. Lagene møttes i serieåpningen i september, da vant Larvik 36-16 i Trønderhallen.

Tøff sesongstart

Det er nummer 1 mot nummer 11 som møtes til kamp i Arena Larvik i morgen. Levanger har hatt en særdeles tung start på serien med 8 strake tap. Levanger måtte vente helt til onsdag 8. januar før de kunne bokføre to poeng i Postenligaen, mot bunnkollega Flint som også var poengløse før kampen. Levanger vant 27-20. Selv om det har sett mørkt ut en stund for Levanger er ikke avstanden opp til trygg grunn på tabellen avskrekkende. I skrivende stund er det Vipers Kristiansand som befinner seg over nedrykksstreken på kvalikplass med 5 poeng.
En ting er sikkert, den kommende uken blir tøff for Levanger. Først skal man møte et Larvik som veldig gjerne vil vise seg fra en annen siden enn den vi fikk se i 50 minutter sist onsdag, deretter får de besøk av tabelltoer Storhamar som nok har fått økt selvtillit etter kampen mot Larvik.

Gjerrige bakover

Tabellen lyver ikke, Levanger er pr. dato et bunnlag, men bortsett fra «takraset» mot Larvik i serieåpningen har de på ingen måte vært noe slaktoffer i Postenligaen. Det er ganske sjelden kost at et bunnlag kun står med to tap på over ti mål så langt ut i serien.
Det skyldes i hovedsak at Levanger er i stand til å sette opp et godt forsvars- og målvaktsspill anført av Norges nye forsvarssjef Mari Molid. Selv om Norge ikke imponerte i siste VM kom unge Molid godt unna sin jobb som forsvarsspiller i mesterskapet. Molid er også klubbens toppscorer med 37 mål på 9 kamper.
Det er fremover på banen Levanger har manglet mye. I to kamper har man sluppet inn 30 mål eller mer. I de øvrige kampene har de sluppet inn mellom 17 og 25 mål. Deres snitt for innslupne mål er på drøye 25 pr. kamp. Problemet er at laget har et scoringssnitt på 19,5.

I morgen regner vi med å se et Larvik-lag som ønsker å utfordre Levangers snitt i begge ender av banen!

Larvik-Levanger, Postenligaen, onsdag 15. januar kl.1900 i Arena Larvik.