Luke i toppen – Larvik

Luke i toppen

Larvik slo Nordstrand 36-30 i Bjørnholthallen i kveld, samtidig tapte Storhamar og Byåsen mot Levanger og Tertnes. Det betyr at Larvik nå har en luke på minimum fire poeng i toppen. Storhamar har spilt en kamp mindre og kan havne fire poeng bak. Byåsen, Larviks erkerival dei siste 10 sesongene, er nå hele 7 poeng bak Larvik.

Larvik klarte aldri å rykke fra Nordstrand på samme måte som i cupkampen i oktober. Offensivt skapte man mange store sjanser, men litt for mange slurvete avslutninger og et periodevis vidåpent forsvar gjorde at kampen ble jevnere enn på forhånd antatt. Halvveis i kampen var ingenting avgjort, kun to mål skilte lagene med Larvik foran 17-15.

Larvik skaffet seg et pusterom tidlig i andre omgang og kontrollerte kampen ved å være 4-6 mål foran mesteparten av tiden. Det var først og fremst i eget forsvar det skortet i kveld. Det bli litt for store avstander mellom spillerne noe som gjorde at Nordstrand slapp alt for lett til langs Larviks 6-meter. I den selen av spillet må Larvik opp mange hakk før alvoret starter i Champions League første helgen i februar.
I den offensive delen var det langt mer å glede seg over, selv om frustrasjponen over litt for mange skuddbom i periodevis var synlig. Nora Mørk ble toppscorer med 10 mål, hvorav 3 fra 7-metersmerket. Gro Hammerseng-Edin fulgte bak med 8 mål- samtlige spillemål. Det som gledet mest med Gros scoringer var at flere av disse kom på distanseskudd. Gro tok med seg den farta vi er vant til å se henne i og banket ballene inn bak Nordstrands gode målvkater. Det vil vi se mere av!
Linn-Kristin Riegelhuth Koren markerte seg som vanlig godt i målprotokollen og endte med 7 spillemål i kveld.

Larvik spiller sin neste kamp lørdag 25. januar. Glassverket kommer på besøk med kampstart kl.1900. Vi minner om at alle som deltar i kommende helgs PW Cup kommer gratis inn på kampen.