Til topps i PW Cup – Larvik

Til topps i PW Cup

Larvik Håndballklubbs J18-lag ble det første jentelaget fra Larvik til å vinne en PW Cup på 2000-tallet. Ikke siden Halsens J14-lag og Larvik Turns J17-lag vant i 1999 har et jentelag fra Larvik klart den bragden å gå til topps i den prestisjetunge turneringen. I ettermiddag endte en vellykket turnering med finaleseier 13-7 mot Fredrikstad.

Larvik startet turenringen med tre enkle seire i gruppespillet. Larvik slo Follo 2 11-5,  Våg HK 10-6 og Avaldsnes 18-7. Det ga Larvik Stabæk som motstander i åttendelsfinalen, en kamp Larvik dominerte totalt og vant vanvittige 25-2 på 30 minutter.

I kvartfinalen mot Gjerpen fikk jentene en kanonastart og ledet tidlig 7-2. En time out fra Gjerpen med en påfølgende forsvarsendring fra 6-0 til 5-1 ga Larvik litt problemer og Gjerpen kom helt opp på siden av Larvik med relativt mye tid igjen å spille. Larvik var dog kaldest i sluttminuttene og kunne juble for semifinale med sluttsifrene 14-12.

I semifinalen ventet steintøffe Åssiden på den andre siden. Dette skulle bli Larviks beste kamp denne helgen. Kampen ble spilt på et helt annet fysisk nivå sammenlignet med kvartfinalen, begge lag smalt til i duellene fra start og viste at man ville sloss for finalebilletten. Kampen var jevn innledningsvis, men så strammet Larvik skruen med et fantastisk forsvarsspill, med en meget opplagt Ingvild Haakestad Thoresen mellom stengene. Det ble for mye for furstrerte Åssiden-spillere som stanget og stanget mot  «blokka» i sort. Larvik vant til slutt 16-10 og jublet vilt for finaleplassen.

Finalen mot Fredrikstad ble rett og slett en lang æresrunde. Larvik ledet 8-2 til pause og hadde full kontroll på det hele. Fredrikstad scoret mål nummer fem med drøy tre minutter igjen å spille – da hadde Larvik 12.

Vi gratulerer jentene, Katja og Trygve med en herlig turnering. Vi gleder oss til det hele fortsetter i Landsserien i februar!

Se ØPs seiersintervju med Ingvild H. Thoresen og Lisa Glemming