Krim har fokus på sport – Larvik

Krim har fokus på sport

I Slovenia har pressen vært mer opptatt av klubbens pressede økonomiske situasjon enn den kommende oppstarten av Champions League. Hos klubbens trener Tone Tiselj er det ikke noe tema i dagene før den viktige hjemmekampen mot Larvik. Han rapporterer om en godt forberedt og angrepsvillig gjeng spillere.

Økonomiske utfordringer

Den offisielle Champions League- siden www.ehfcl.com har tatt en titt på klubben rett før det hele drar i gang.

Krim viste god form i gruppespillet i oktober og november og vant gruppe C foran svenske Sävehof. Men ting har endret seg de siste månedene , og ikke nødvendigvis til det bedre .

Fire spillere har forlatt laget siden høstens kamper . Denne våren må Krim klare seg uten Linnea Thorstensson fra Sverige, som nå er på plass i Viborg , Carmen Martin fra Spania , Patricia Vizitiu fra Romania og slovenske Neli Irman .

Det er flere sammensatte årsaker til at disse spillerne nå er vekk, men at en presset økonomi har en stor del å si har nok de fleste forstått.

Krim har bekreftet at de har store likviditetsutfordringer , som i følge klubbdirektør Goran Djuic, gjenspeiler den generelle økonomiske situasjonen i landet.
Klubben har ligget noen måneder på etterskudd med lønninger, men klubbens direktør bedyrer at dette vil ordne seg, og at alle skal få det de har krav på før sesongslutt.

Trener Tiselj er ikke spesielt glad for at fokuset på laget hans har snudd fra sport til økonomi, men man kan nok ikke klandre mediene for det, når fire spillere forlater laget midt i sesongen.

Godt forberedt

På onsdagens pressekonferanse startet Tone Tiselj med å holde opp en tykk bunke med papirer foran de fremmøtte pressefolkene. Den bunken inneholdt alt man må vite om motstandene i Hovedrunden.

«Vi er klare , motiverte og forberedt », forsikret treneren før starten av hovedrunden av kvinnenes EHF Champions League Hovedrunde .

» Jeg kan ikke forestille meg den idrettskvinne som ikke ville være motivert av disse motstanderne , » fortalte Tiselj når han skulle beskrive spillernes sinnstilstand før det hele drar i gang.

» Vi vet alle hva Larvik står for i europeisk sammenheng , vi har spilt mot dem de siste to sesongene, og selv om noen spillere er borte eller skiftet ut, forblir lagets DNA det samme . De er et utmerket lag, og vi må være spesielt på vakt mot kontringsspillet deres. , «innrømmet Tiselj .

Jentene selv synes ikke å være spesielt plaget av klubbens vanskelige situasjon . Veteran keeper Sergeja Stefanišin var veldig klar på pressekonferansen : «I fjor hadde vi en god og en dårlig kamp mot Larvik . Vi må gjenta det vi gjorde mot dem i Larvik. Jeg kan love at vi skal spille med hjertet på utsiden av drakta . »

Larvik og Krim møttes i forrige sesongs semifinale . Krim vant 24:22 i Larvik , men i returoppgjøret i Slovenia gikk det riktig galt for dagens verter- 19:27 endte det hele og Larvik gikk jublende videre til den store finalen.

Krims venstrekant Tamara Mavsar mener å a oppskriften klar på hvordan man slår Larvik.

» De kontrer utrolig raskt, men jeg mener at vi er bedre i det etablerte angrepsspillet 6 mot 6 . Nøkkelen vil være å angripe med disiplin slik at Larvik ikke får de enkle ballene å kontre på.

Om oppskriften virker får vi svar på senere i kveld. Se Krim- Larvik på TV2 Sportskanalen i kveld kl.2030.

Kilde: www.ehfcl.com