Favoritter i trøbbel – Larvik

Favoritter i trøbbel

Etter å ha rast gjennom Hovedrunden uten å avgi poeng, måtte Györ se at Buducnost, fortjent tok med seg et poeng hjem til Montenegro lørdag ettermiddag. Krims relativt solide seier mot Larvik kom også som en overraskelse på mange, etter å ha mistet fire spillere i oppkjøringen til Hovedrunden.

Gruppe 2
Györ- Buducnost 23-23
Krim- Larvik 26-18

Larviks svake premierekamp i Ljubljana har vi vært innom tidligere, det er bare å konstatere at man ikke traff dagen mot en motstander man burde være på talefot med, også på bortebane.
I gruppens andre kamp kom helgens største overraskelse, det var nok ikke mange som på forhånd trodde at Buducnost ville få med seg noe hjem fra denne kampen. Det ene poenget var fullt fortjent, for Buducnost var det førende laget gjennom mesteparten av kampen. Györ var på det meste fire mål bak i andre omgang, da det som så ut som en sluttspurt sendte Györ opp i ledelse 19-18. Buducnost kom med et knallsterkt svar og tok tilbake ledelsen med to mål 22-20. Med ett minutt igjen av kampen ledet Buducnost 23-22, men med bare noen få sekunder igjen måtte de se at Györ fikk skrapet til seg et meget viktig poeng. Da sluttsignalet lød var det gjestene som jublet høyest, poeng på bortebane vil være gull verdt i denne knallharde gruppen. Fredag står de to lagene som kom dårligst i gang på hver sin banehalvdel i Arena Larvik. En ting er sikkert, det laget som står tomhendt igjen fredag kveld får en vanvittig tøff vei mot Final4 i Budapest i mai.

Gruppe 1

FC Midtjylland- Sävehof 25-24
WHC Vardar- Thüringer HC 31-25

Absolutt alle holdt FCM som favoritt mot svenske Sävehof. FCM var nok det laget som overrasket mest i gruppespillet ved å vinne en gruppe med blant annet FTC Budapest og Buducnost. Det var ikke mulig å se i store deler av kampen, for det var Sävehof som styrte det meste i Ikast Brande Arena lørdag ettermiddag. Svenske var stort sett i ledelsen med 1-3 mål gjennom det meste av kampen. Inn i de siste ti minuttene ble forspranget utjevnet, og FCM overtok initiativet. Sävehof måtte hele tiden kjempe for å utligne kampen når FCM skaffet seg overtaket. Da Fie Woller satt inn 25-24 var det rett og slett ikke tid til en siste utligning for svenskene.

Vardar var store favoritter mot et skadeskutt Thüringer. De innfridde, men ikke helt uten problemer mot en motstander som manglet hele tre nøkkelspillere. Thüringer var frekke nok til å ta føringen i kampen og holdt seg inne med vertene til det var kort tid igjen til pause. Vardar tok passende nok omgangens største ledelse 16-13 med seg inn til hvilen, som økte til 20-14 temmelig kjapt. Tyskerne var i kontakt på stillingen 21-19, men da svarte Vardar med en time out som ga laget roen og troen og et rykk til 29-22. Derfra og inn handlet det kun om å kontrollere kampen.

Larvik- Györ, fredag 7. februar kl.20:00 i Arena Larvik