Györ sterkest igjen – Larvik

Györ sterkest igjen

Forrige sesong spilte Larvik fire kamper mot Györ og i tre av de kampene ble Larvik felt av svake perioder som Györ utnyttet nådeløst. Historien gjentok seg dessverre i kveld, denne gangen av en tørkeperiode i hver av omgangene. Györ vant til slutt 29-23 etter å ha ledet 18-13 til pause. På en kveld hvor det ikke stemte helt ute på banen vil nok minnestunden og hyllesten til vår tidligere trener Karl Erik Bøhn være det som huskes best.

To rykk avgjorde

-I dag må dere skylde dere selv for at dere ikke vinner, sa Györs trener Ambros Martin da han takket Larviks Tor Odvar Moen for kampen.

Med det mente han nok at hans eget lag ikke var helt på topp for dagen og at Larvik i stor grad ble felt av egne feil.

Starten antydet ikke at det skulle bli det store problemet i kveld. Larvik-jentene var utrolig tente og gikk rett opp til 3-0 i løpet av noen få minutter. Det luktet krutt av forsvarsspillet og viljen til å løpe var stor. Deretter jevnet kampen seg ut og lagene byttet på å ha føringen frem til stillingen var 13-12 i Györs favør. Da fikk Larvik sin første tørkeperiode for kvelden, gode kontringsmuligheter ble rotet bort, i tillegg ble noen meget gode målsjanser brent. Det ga Györ etnviktig og temmelig avgjørende luke til pause- 18-13.

Larvik reiste seg flott i starten av andre omgang og scoret nok en gang de tre første målene. Etter tre minutter var ledelsen 18-16 i Györs favør. Nok en gang kom det en lang tørkeperiode som Györ ytnyttet nådeløst. Åtte minutter senere ledet ungarerne 25-18, det forspranget klarte Larvik aldri å gjøre noe med. Larvik var riktignok fire mål bak på stillingen 23-27, men da var det kun drøye fire minutter igjen av kampen. Det hører med til historien at Larvik holdt Györ på 27 mål i en timinuttersperiode fra halvspilt andre omgang.  Totalt 12 tekniske feil i andre omgang gjorde det vanskelig å komme helt ajour med gjestene.
Veien mot Final4 i Budapest ble ikke noe enklere i kveld, men Larvik har garantert tenkt å sloss for muligheten til å komme dit. Det er fortsatt fullt mulig, men da bør det nok helst bli seier og to poeng mot Buducnost i Podgorica neste søndag.  Vi sier som svenskene når ting ser litt vanskelig ut; man måste gilla läget!

Verdig og varm minnestund og hyllest
I kveld hedret Larvik, Györ og over 4000 fremmøtte i Arena Larvik avdøde Karl Erik Bøhn.

Først ville de over 200 Györ-supporterne gjerne overrekke gaver til Karl Eriks familie. Karl Erik trente klubben til seriegull i Ungarn og et knepent tap mot Buducnost i Champions League-finalen i 2011-2012. I tillegg ga han Ungarn tilbake troen på sitt eget landslag igjen etter bronsen i EM i Serbia i 2012. Søster Vigdis, hans sønn Filip og niesen Marion mottok rørt de varme ordene og gavene fra supporterklubben.

Deretter ble en fire minutters minnevideo vist frem på storskjermene i Arene Larvik.

Klubbdirektør i LHK, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen holdt deretter en minnetale hvor han snakket varmt om Karl Eriks betydning for klubben.

– Et stort tap for familie, venner og hele håndballverden. Ord blir fattige, sa Larvik-direktør Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

– Selv om han ikke var trener da vi vant CL-finalen, vil hans navn for alltid være skrevet med gullskrift i klubbens historiebøker, sa Bruun Hansen.