CL: Hovedrunden- runde 2 – Larvik

CL: Hovedrunden- runde 2

Larviks kommende motstander Buducnost viste oss at deres sterke start med poeng mot Györ på bortebane i den første runden ikke var tilfeldig. De leverte rundens prestasjon da de nedsablet Krim 30-15 foran 5000 elleville tilskuere i Moraca.

Gruppe 2
Larvik- Györ 23-29
Buducnost- Krim 30-15

Larviks kamp mot Györ på fredag har vi omtalt tidligere. I den andre kampen som ble spilt søndag kveld fikk vi se et Buducnost som var knusende overlegne mot Krim. Det er lenge siden vi har sett et lag levere en slik forsvarsprestasjon på dette nivået. Krim slet voldsomt med å komme til målsjanser gjennom hele kampen. Til pause var stillingen 13-6. Det var ikke snakk om å slå av på tempoet i andre omgang. Med drøye ti minutter igjen av kampen ledet Buducnost hele 25-9. Det hele roet seg lit ned etter dette, da hjemmelagets trener Dragan Adzic benyttet sjansen til å lufte flere av spillerne som hadde sittet på benken frem til da. Søndag er det Larviks tur til å møte Buducnost på deres hjemmebane. Det er en kamp Larvik må vinne for å henge med i turneringen.

Gruppe 1
Thüringer HC- FC Midtjylland 26-24
Sävehof- WHC Vardar 27-27

Thüringer gjorde et vanvittig come back mot FCM lørdag ettermiddag. Danskene styrte det mest av kampen og så ut til å gå mot en sterk borteseier da hjemmelagets Alexandrina Barbosa bestemte seg for at nå fikk det være nok. Danskene ledet 18- 12 rett etter pause og 23-19 da kampen gikk inn i de 10 siste minuttene. Da satt Barbosa fart og scoret tre av de fem neste målene for Thüringer, i tillleg skaffet hun en 7-meter. På stillingen 24-24 med tre minutter igjen å spille så det ut til å gå danskenes vei igjen. Thüringer fikk Nadgornaja utvist, men det klarte ikke FCM å utnytte. I stedet var det hjemmelaget som scoret kampens to siste mål.
I gruppens andre kamp var Vardar favoritt til å vinne kampen mot Sävehof som ble spit i Partille utenfor Gøteborg søndag ettermiddag. Det brydde svenskene seg lite om og viste oss alle at de ikke er noen kasteball i denne turneringen. Svenskene var det beste laget for dagen i 55 minutter. Vardar tok ledelsen for første gang da det gjenstod et minutt ved Andrea Lekic. Heldigvis for Sävehof klarte kampens toppscorer Jenny Alm score sitt niende mål for dagen i sluttsekundene.

TABELLER