Håpet lever! – Larvik

Håpet lever!

Larvik var helt enkelt nødt til å ta med seg poeng fra Montenegro for at håpet om et fortsatt liv i Champions League skulle leve. Det klarte man etter en heroisk innsats i samtlige 60 minutter, og det var ikke mye som skulle til for at begge poengene skulle bli med hjem. Sjansen som ble skapt i overtall med under 20 sekunder igjen å spille var gigantisk.

Det var nok ikke mange som levnet Larvik noen særlig sjanse mot Buducnost i deres egen hule. Hjemmelaget har sett farlig sterke ut den siste tiden, men det brydde ikke tente Larvik-spillere seg noe særlig om. Larvik tok føringen 3-1 og for noen minutter ble det temmelig stille blant de over 5000 tilskuerne i Moraca. I den perioden hadde Larvik flere gode muligheter til å strekke ledelsen, men litt svak skyting gjorde at Buducnost kom seg raskt tilbake i kampen. Begge lags forsvar og målvakter, Leganger og Woltering, jobbet frenetisk og sørget for at knapt kom scoringer i første omgang. Stillingen til pause var 8-7 til hjemmelaget.

I andre omgang startet Buducnost best og ledet tidlig 12-9 og 13-10. Da våknet Larvik-jentene og scoret de 6 neste målene i kampen og skaffet seg med det for første og eneste gang en tremålsledelse 16-13.
Buducnost kjempet seg tilbake og utlignet med kampens siste mål til 19-19 med 50 sekunder igjen av kampen. Den var sur for Larvik var en spiller mer på banen det siste drøye minuttet. Larvik tok timeout med 35 sekunder igjen på klokka. I overtall skaffet man seg en kjempemulighet til å avgjøre kampen, men dessverre gikk kantskuddet over Clara Wolterings mål.

Det ene poenget betyr at Larvik fortsatt kan håpe på å nå Final Four i Budapest den 3. og 4. mai. Larvik må vinne resten av kampene i gruppen, samtidig må helst Buducnost avgi et par poeng til på de siste tre kampene. En ting er sikkert, lørdag 1. mars kommer de på besøk til Larvik. Den kampen MÅ vinnes for en hver pris!

Det er vanskelig å fremheve enkeltspillere på en kveld som denne, for dette var en vanvittig laginnsats- med stor L. Alle jobbet for hverandre i begge ender av banen. Helt bakerst stod Cecilie Leganger en knallkamp og fremover på banen var Nora Mørk den mest effektive med 8 scoringer.