Tertnes neste – Larvik

Tertnes neste

Det er duket for et nytt toppoppgjør i Postenligaen når Larvik tar imot Tertnes i Arena Larvik onsdag kveld. Larvik ligger suverent plassert på toppen av tabellen med 29 poeng, mens Tertnes pr. dato innehar 2. plassen med 21 poeng.

Kamp om sølvet?

Larvik holder stø kurs mot klubbens 16. seriemesterskap. Det skal nok utrolig mye til for at noen av lagene bak skal tette den luken, og gå forbi før sesongen er omme. Med syv serierunder igjen av Postenligaen er ledelsen på hele åtte poeng. Det er uvanlig mye, men i år har det skjedd mye bak Larvik på tabellen.

Dette blir vel den tredje såkalte seriefinalen Larvik er involvert i denne sesongen. Først mot Byåsen, så mot Storhamar, og nå mot Tertnes. Vanligvis har plassen bak vært reservert Byåsen, men de har ikke de vært helt seg selv, med fem tap på femten kamper. Det har åpnet opp for en spennende kamp om plassen bak Larvik.  Det skiller kun to poeng mellom nummer to på tabellen ned til Glassverket på 6. plass.

Tertnes imponerer

Tertnes er i ferd med å gjennomføre en sesong det står respekt av. I en tid hvor bergensmedia bruker spalteplass på klubbens etter sigende noe usikre fremtid, har laget klart å holde fokus på det sportslige. Klubben disponerer kun 11-13 spillere og en trener. Det har så langt tatt laget til en Cupfinale, hvor det ble tap 21-29 mot Larvik, og en andreplass på tabellen.

Ute i Europa stoppet det i 1/16-finalen mot skarpe FTC fra Budapest etter to klart godkjente kamper.

Tall og fakta

Før kampen på onsdag har klubbene støtt på hverandre 64 ganger i alle turneringer. Larvik har vunnet 60 av disse.

Det første møtet denne sesongen var i Bergen i midten av oktober. Der vant Larvik 35-24 etter en solid sluttspurt.

Nora Mørk ble toppscorer med åtte fulltreffere mot Buducnost søndag, og mangler nå kun to scoringer på 600 totalt for Larvik HK.

274 av dem, nesten halvparten, har kommet i seriespill.

Nora blir den 16. spilleren som runder 600 mål for Larvik. Fortsetter hun scoringsformen klatrer hun i god tid før sesongslutt inn på topp 15 blant Larviks toppscorere i klubbhistorien.

Linn Jørum Sulland spiller sin seriekamp nummer 100 for Larvik.

Det er kun 20 i Larvik som har tresifret antall seriekamper for klubben fra før.

Larvik – Tertnes, Postenligaen, onsdag 19. februar klokken 1900 i Arena Larvik.