Larvik stod distansen best – Larvik

Larvik stod distansen best

Sesongens fjerde seriefinale i Postenligaen gikk i Larviks favør. Byåsen hang med et stykke ut i andre omgang, men når Larvik økte trykket de siste kvarteret kunne vertene ikke henge med. Larvik vant 30-23 etter at det stod 12-12 til pause. Onsdag kan Larvik sikre seg klubbens 16. seriemesterskap når Oppsal kommer på besøk.

Larvik ledet 8-4 og 10-6 i første omgang men en svak periode i slutten av første omgang sendte Byåsen inn i kampen igjen. Stemningen i Trondheim Spektrum var relativt god da trønderne utlignet til 12-12 rett før pause.
-Vi kommer greit i gang og gjør periodevis sakene våre godt både bakover og fremover i første omgang, forteller en fornøyd Ole Gustav Gjekstad etter kampen. Men, så mister vi konsentrasjonen i begge ender og med det slipper vi Byåsen alt for lett inn i kampen igjen.

Byåsen scoret andre omgangs første mål til stor jubel fra publikum, men i denne omgangen var Larvik mer skjerpet. Fosrvaret stod stabilt og godt og bakerst var Cecilie Leganger på hugget. Halvveis i omgangen opparbeidet Larvik seg en firemålsledelse og den luken klarte Byåsen aldri å gjøre noe med. Med fem minutter igjen av kampen var Larvik syv mål foran, 28-21, og kunne kontrollere inn til 30-23.

-Vi skjerper oss i andre omgang og disse jentene vet å kjøre på i 60 minutter. Det lønner seg alltid. Alt er ikke like vakkert, men vi jobber oss til en solid seier. Det skal jentene ha stor honnør for, avslutter Ole Gustav.

Nå er det vel neppe noen som tror at Larvik ikke blir seriemester med ti poengs ledelse og fem kamper igjen å spille, men onsdag kan Larvik feie all tvil til gode med poeng mot Oppsal. Tre dager etter spilles seongens viktigste kamp. Da er det returoppgjør mot Buducnost, i det som for Larvik blir en vinn eller forsvinn kamp. Seier og Larvik er med for fullt i kampen om en plass i Final Four i Budapest i mai.