Seriemester for 16.gang! – Larvik

Seriemester for 16.gang!

Larvik tok sitt 16. seriemesterskap og det 10. på rad da Oppsal ble beseiret 31-23 i Arena Larvik i kveld. Det var ingen stor forestilling, men det viktigste var å vinne og komme seg helskinnet fra kampen- for førstkommende lørdag står sesongens viktigste kamp for døra, når Buducnost er motstander i en ren vinn eller forvinn kamp for Larvik.

Larvik viste seg frem i to versjoner i kveldens kamp mot Oppsal. Vi ble vitne til en første omgang hvor Larvik hang dårlig sammen i begge ender av banen. Det ga gjestene fra Oppsal et forsprang på ett mål til pause- 13-12. Vi mistenker at fokus allerede lå noen dager frem i tid og lørdagens kamp mot Buducnost.
Den andre omgangen var langt mer en seriemester verdig, selv om vi nok ikke fikk se Larvik på høyeste gear holdt det i massevis. Rykket fra 23-20 til 30-21 fjernet en hver tvil om hvilket lag som skulle vinne kampen. I sluttminuttet kom smilene frem blant spillere og ledere når alle forstod at dette var i boks.
Nora Mørk slapp seg etterhvert løs og ble kampens toppscorer med 9 mål. Venstrehåndskollega Linn-Kristin Riegelhuth fulgte bak med 6 mål. For Larvik-publikummet var det ekstra artig å være vitne til at ungjneta Sofie Heide Lund utnyttet spilletiden sin med to flotte scoringer fra sin posisjon på venstre kant. Ti minutter på banen, to skudd og to mål- bedre kan det ikke gjøres.

Mange av Larviks spillere har et ganske høyt antall seriegull i premiehylla, de ble garantert glade for et nytt, men for hele fem av Larviks spillere var dette nok ekstra artig da dette var deres første. Vi snakker om Lise Løke, Alma Hasanic, Jeanett Kristiansen, og de to bysbarna Vilde Ingeborg Johansen og Sofie Heide Lund.  Vi tipper at de gleder seg til å få gullmedaljene rundt halsen i slutten av sesongen, for det gjesntår ennå fire kamper av Postenligaen 2013-2014.

I andre enden av skalaen kan vi nevne Lene Rantala. I kveld ble hun seriemester for 14. gang, og den eneste spilleren i Larvik som har vært med på å vinne 10 på rad. Her tar vi en Heidi Weng og bøyer oss i hatten!

Nå rettes alt fokus frem mot lørdagens kamp mot Buducnost. For Larvik blir denne kampen som en finale å regne. Seier og det vil fortsatt være mulig å nå Final4 i Budapest.