HÅNDBALLSKOLE FOR SPONSORBARN – Larvik

HÅNDBALLSKOLE FOR SPONSORBARN

Jubelropene etter lørdagens kamp mot Krim Mercator har bare så vidt lagt seg. Arena Larvik er igjen full av lyd. Forventningsfulle barnerop og spente voksne. De venter, men ikke lenge. Snart entrer Ole Gustav Gjekstad parketten, og sammen med ham, hele Larviks stjernegalleri. Det er klart for sponsorhåndballskole.

Det har etter hvert blitt en årlig tradisjon, og en god sådan. Over 100 ivrige barn, i alderen fra 2 til 16 år, er klare for å lære håndball av sine store forbilder. De håpefulle håndballtalentene deles inn i aldersbestemte grupper, og hver gruppe får to-tre Larviks-jenter som sine instruktører for dagen. Nytt av året er et ekstra tilbud til foreldrene, en uformell innføring i håndballbegreper fra Ole Gustav Gjekstad.

Og både store og små virker å kose seg denne søndagen. De aller minste har fått Tine Stange og Anja Hammerseng-Edin som instruktører. Her lekes det i hoppeslott, kastes ball mot et barnetilpasset håndballmål og ikke minst er Anja og Tines improviserte tur med en tralle populær. Vår fantastiske damegruppe sørger også for at ingen går sultne eller tørste. De serverer pølse i brød, smørbrød, kake, kaffe og saft.

Litt før klokka to avrundes håndballtreningen. Det deles ut diplomer, autografer blir skrevet, bilder tatt og så forlater slitne, men glade barn Arena Larvik, og går ut i den solfylte søndagen.

Hektisk helg i håndballens tegn

En kamphelg i Larvik inneholder mye mer enn en Champions League- kamp på 2 x 30 minutter. Helgen vi har lagt bak oss stod virkelig i håndballens tegn, med en lang rekke aktiviteter fra fredag til lørdag. I tillegg til Sponsorhåndballskole ble det tradisjonen tro arrangert Superweekend fra fredag til søndag hvor over 60 unge, lovende håndballspillere fikk oppleve å bli trent av Larviks elitespillere i tre dager. Hele gjengen overnattet på Sportellet til Halsen IF og hadde Bergslihallen som base i tre dager. I tillegg fikk man selvfølgelig med seg helgens høydepunkt da Larvik slo Krim 28-22 i Champions League.

Sist, men ikke minst må vi nevne den populære nyvinningen «Champions League Cup». Forrige helg fik 16 G/J 10-lag spille turnering i en fullrigget Arena Larvik før kampen mot Buducnost. Denne helgen var det J 13-klassen som fikk æren av å spille turnering i Arena Larvik før hovedkampen Larvik-Krim- Åtte meget gode lag deltok og det var Ull/Kisa som gikk helt til topps etter finaleseier mot Haslum. Tilbakemeldingene var strålende- konseptet «Champions League Cup» har garantert kommet for å bli.

En slik helg lar seg ikke gjennomføre uten en stor innsats fra frivillige og ansatte. Vi vil med dette benytte anledningen til å takke dugnadsgjengen og vår hardtarbeidene damegruppe for suveren tilrettelegging, og ikke minst STIF Håndball som medarrangør for «Champions League Cup». Vi retter også en stor takk til spillerne våre, som bidro med mer enn å vinne kampen mot Krim på lørdag, for flott innsats som instruktører på Superweekend og Sponsorhåndbalskole.