Gullfest i Skienshallen – Larvik

Gullfest i Skienshallen

Det ble gullfest i Skienshallen i ettermiddag da Larvik mottok medaljer og trofé som bevis på at klubben er sesongens seriemester- klubbens 16. totalt. Før det ble de drøyt 1500 severt en skikkelig festkamp hvor Larvik vant 37-20 over Nordstrand.

Holdt nullen i 13 minutter
Det ble en skikkelig artig kveld i Telemark hvor så mange som neste 1600 tilskuere hadde funnet veien til Skienshallen. Det var med på å skape en ordentlig god ramme rundt avslutningskampen og medaljefesten etterpå.
Larvik startet ettermiddagens kamp på beste måte og ledet 7-0 før Nordstrand meldte seg på festen etter 13 minutter, da Jenny Osnes Græsholt reduserte til 7-1. Larvik holdt trykket oppe ut omgangen, minus en kort periode med litt slapt forsvarsspill. Etter 19 minutter stod det 12-2 på tavlen, elleve minutter senere var det blitt til 18-7. Midtveis i begge omganger kjørte Larvik rekkebytter etter ishockeymodell uten at det satt noen stopper for målproduksjonen.
I andre omgang senket Nordstrand skuldrene noe og vartet opp med et angrepsspill som ga Larvik litt større utfordringer enn i første omgang, noe som medførte at de bortimot doblet antall mål mot det man klarte i første omgang.
Hos Larvik leverte startoppstillingen med Alma Hasanic i mål og med Gro Hammerseng og Kristine Breistøl midforsvaret kveldens beste defensive prestasjon ved å holde nullen i 12 minutter og 52 sekunder. Fremover på banen var det mange som meldte seg på. Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble toppscorer med 7 mål. Lise Løke spilte en meget god kamp inne på linja og kvitterte ut hele 6 scoringer på den tiden hun fikk spille. Nærmest de to fikk vi Nora Mørk og Anja Hammerseng-Edin med 5 mål hver seg.

Medaljedryss
Etter kampen var det dags for utdeling av gullemedaljer og trofé til seriemesterne. Larvik har nå vunnet 16 seriemesterskap i løpet av de siste 20 årene. Noen har vært med på veldig mange av disse, som Lene Rantala som i kveld mottok sin 14. gullmedalje som seriemester. For en del andre er ikke dette like vanlig. Alma Hasanic, Lise Løke, Jeanett Kristiansen, Sofie Heide Lund, Vilde Johansen og Frida Bjaaland mottok i kveld deres første av slaget. De var først opp på podiet og måtte vente ganske lenge før Lene Rantala fikk sin medalje som den siste i rekken. For Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Tine Rustad Kristiansen ble dette et lite jubileum- de har begge nådd tosifret med 10 seriegull.

Sølv til Byåsen- nedrykk for Levanger
Den siste serierunden ga trønderhåndballen en opptur og en skikkelig nedtur. For mens Byåsen kunne juble for nok en sølvmedalje etter å ha vunnet sølvfinalen mot Tertnes måtte Levanger si takk for seg for denne gangen. Levanger måtte vinne sin kamp mot Storhamar samtidig som Fredrikstad måtte tape for Stabæk. Ingen av delen skjedde, Levanger tapte 28-21 og Fredrikstad tok en sterk borteseier mot Stabæk. Levanger blir med Flint ned i første divisjon, mens Fredrikstad må ut i kvalik for å beholde plassen i Postenligaen. Vipers tok den siste sluttspillsplassen, med nød og neppe. Det var kun bortemålsregelen som skilte de og Oppsal når status ble gjort opp.

Antall seriemesterskap for Larvik:
1 gull:  Alma Hasanic, Lise Løke, Jeanett Kristiansen, Sofie Heide Lund, Vilde Johansen og Frida Bjaaland.
2 gull: Anja Hammerseng Edin og Kristine Breistøl
3 gull: Cecilie Leganger, Gro Hamerseng-Edin, Nora Mørk og Isabel Blanco
4 gull: Thea Mørk
5 gull: Linn Jørum Sulland
9 gull: Karoline Dyhre Breivang og Tine Stange
10 gull: Tine Rustad Kristiansen og Linn-Kristin Riegelhuth Koren
14 gull: Lene Rantala