Norge til EM – Larvik

Norge til EM

Nå kan Håndballens Venner og alle andre norske supportere børste støvet av kubjeller, vikinghjelmer og ansiktsmalingsprodukter- Norge er nå definitivt klare for EM i Kroatia og Ungarn i desember etter seier 33-29 mot Hviterussland foran 7000 tilskuere i Stavanger Idrettshall. Kampen ble ikke helt uventet litt rotete, men sett med Larvik-øyne gledet Tine Stanges come back litt ekstra.

Tine spilte sin siste landkamp for snaut fire år siden og var i utgangspunktet reserve til denne kampen, men ble kalt inn etter at den triste beskjeden om at korsbåndet til Mari Molid var røket. Veien fra «reservebenken» til banen ble kort, for Tine ble tildelt veldig mye spilletid av Thorir og Mia i kveld. Hun takket for tilliten med å banke inn fem scoringer og levere noen flotte frispillinger av medspillerne.
Tine følte seg litt frem i den offensive delen i første omgang, men da hun entret banen i andre omgang sammen med blant annet Karoline Dyhre Breivang, Linn Jørum Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og sin gamle lagvenninne Heidi Løke ble det fart i sakene. Tine banket inn fire scoringer på 11 minutter og sørget for at Norge fikk laget en luke til Hviterussland. Den perioden var Norges klart beste i etablert angrep i kveld, ellers var det kontringsspillet som varmet mest i kveld, anført av en meget opplagt Camilla Herrem som ble norsk toppscorer med 9 mål.

Kampen bar preg av at det var lenge siden jentene var samlet sist, med en del utskiftinger i troppen i tillegg. Det kom tydeligst frem i spillet rundt eget mål der Norge nok en gang mått ty til en del nye konstellasjoner som ikke har spilt mye sammen tidligere. Det har man heldigvis godt tid til å forbedre for det er fortsatt lenge til adventsperioden setter inn!

Returoppgjøret spilles i Hviterussland førstkommende søndag. Det er Norges siste kamp i kalifiseringen. Oppgjørene mellom Hviterussland og Romania spilles ikke før i juni. De kampene vil avgjøre hvilket lag som følger med Norge til EM i desember. Romania tapte begge oppgjørene mot Norge i høst og håper nok på at Norge vinner på søndag også.