Håndballhelgen-oppsummert – Larvik

Håndballhelgen-oppsummert

Denne helgen ble det klart hvilke lag som får gleden av å spille finaler i de tre øvrige europacupene som arrangeres, i tillegg til Champions League. Byåsen var eneste norske deltager, de røk dessverre ut, men det blir allikevel en del norske innslag i finalene i mai. Tidligere Larvik og Flint-målvakt Emily Stang Sando var en av heltene hos Team Esbjerg da de vant med 1 mål i Ungarn og gikk videre til finalene i EHF- Cup på bortemålsregelen.

Cupvinnercupen
Zvezda– Byåsen 39-27 / 66-53 sammenlagt.
Viborg– Rostov-Don 34-19 / 61-44 sammenlagt.

Her innfridde favorittene med glans, vi får et dansk/russisk oppgjør i finalene. Både Viborg og Zvezda tok sterke borteseire i første kamp, på de respektive hjemmebaner var de totalt overlegne sine motstandere og begge vant tosifret. To av Viborgs tre norske innslag, Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic er skadet og spilte ikke kampen, det var kun Anne Kjersti Suvdal som var med i danskenes lagoppstilling på lørdag.

EHF Cup
Féhérvar- Team Esbjerg 26-27 / 51-51 sammenlagt. TE videre på bortemålsregelen.
Lada– Astrakahnochka 31-22 / 55-53 sammenlagt.

Team Esbjerg med Emily Stang Sando og Kari Aalvik Grimsbø på laget tapte med minste margin i hjemmekampen forrige helg, lørdag leverte de rundens bragd ved å vinne med et mål på bortebane i Szekesfehervar i Ungarn. Seiersmålet kom i sluttsekundene og sendte danskene videre til finale på bortemålsregelen. Tidligere Larvik- og Flint-målvakt Emily Stang Sando skal ha mye av æren for avansementet. Med mindre enn 30 sekunder igjen å spille reddet hun et skudd fra ungarerne, deretter fikk hun sendt avgårde en rushball til Lotte Griegel som utlignet til 26-26. Med 12 sekunder igjen å spille måtte danskene sjanse på å gi Féhérvar en åpen sjanse for å få tak i ballen. Emily snappet opp ballen som ramlet ut av hendene til en av de ungarske spillerne og sendte avgårde en ny rushball, denne gangen til Tove Seest som avgjorde det hele til Team Esbjergs fordel.

Ladas snuoperasjon var også av det sterkere slaget. På hjemmebane vant de med ni mål etter å ha tapt bortekampen i Astrakahn med syv mål. Også her blir det altså dansk/russisk i finalene.

Challenge Cup
Galytchanka-Lviv- H 65 Höör 47-58 sammenlagt. Spilt forrige helg.
Union Mios Biganos- Issy Hand Paris 22-25. 46-56 sammenlagt.

Svenske H 65 Höör tok seg videre via to seire forrige helg. De får møte «norske» Issy Hand Paris i finalene, med Pernille Wibe, Stine Bredal Oftedal og Charlotte Mordal på laget. Issy vant også bortekampen mot Mios Biganos og gikk videre med en margin på ti mål.

1. divisjon

Her hjemme ble 1. divisjon avsluttet denne helgen. Det som var klart i god tid før helgen var at både Skrim og Halden rykker opp til Postenligaen. Spenningen var stort sett knyttet til hvilket av lagene som skulle ta kvalifiseringsplassen til Postenligaen. Sola og Njård hadde begge muligheter til det, og det var førstnevnte som stakk av med dem, ikke uten dramatikk. For Sola tapte siste kamp mot Bækkelaget og måtte vente i spenning i noen minutter etter sluttsignalet. Jubelen kunne slippes løs da sluttresultatet fra kampen Gjøvik-Njård ble annonsert. Rogalendingene fikk uventet hjelp av Gjøvik som vant 27-26 i sin siste kamp i divisjonen. Gjøvik rykker ned sammen med Volda. Utleira og Hønesfoss.

Kvalik til 1. divisjon

Neste år 1. divisjon fikk to nye deltagere denne helgen. Randesund og Molde sikret seg opprykk etter å ha vunnet finalekampene mot Førde og Fjellhammer. Vårt regions kandidat Pors strekk ikke helt til etter å spilt uavgjort mot Randesund og tapt knepent for Fjellhammer.