Nora mot personlig rekord – Larvik

Nora mot personlig rekord

Nora Mørk er i ferd med å gjennomføre en for henne, historisk sesong. Så langt har hun spilt alle Larviks kamper denne sesongen, noe som også merkes i målprotokollen. Før returoppgjøret mot Tertnes onsdag mangler hun syv mål for å passere hennes tidligere bestenotering.

Dette er første sesongen noensinne hvor 23-åringen har muligheten til å spille samtlige kamper for klubblaget sitt. Nora har pr. dato scoret 237 mål for Larvik i inneværende sesong- alle obligatoriske kamper medregnet. Nå mangler hun kun syv mål for å passere sin tidligere bestenotering på 243 mål i en sesong. Den stammer tilbake til hennes første sesong i Larviks drakt i 2009/10.

Nora ble Larviks toppscorer i Champions League denne sesongen med 71 mål. Etter at alle kampene i Hovedrunden var ferdig ga det en 2. plass på toppscorerstatistikken i turneringen, to mål bak Anita Görbicz som endte på 73.

Nora ble også Larviks toppscorer i Postenligaen med 129 mål. Den statusen hadde hun også i Cupen, delt med Linn Jørum Sulland, begge med 29 mål.

Slik det ser ut i øyeblikket har Nora tre kamper på seg til å sette ny bestenotering. Etter tolvmålsseieren i Bergen på søndag skal mye gå galt dersom ikke sesongen blir forlenget med to finalekamper i mai.

Mestscorende for Larvik sesongen 2013/2014 (pr. 29. april)
1. Nora Mørk 237 mål
2. Linn Jørum Sulland 185 mål
3. Linn-Kristin Riegelhuth Koren 156 mål
4. Gro Hammerseng-Edin 114 mål
5. Anja Hammerseng-Edin 111 mål
6. Isabel Blanco 86 mål
7. Tine Stange 84 mål

Visste du at?

Larvik og Tertnes har møtt hverandre 66 ganger i obligatoriske kamper siden sesongen 1991/92, da begge klubbene holdt til på nivå to i norsk håndball. På de 66 kampene har Larvik scoret 1999 mål! Det gir et snitt på drøyt 30 mål pr. kamp.