Tertnes best i Arena – Larvik

Tertnes best i Arena

Så skjedde det som ikke har skjedd på mange år- Larvik tapte en kamp mot et norskt lag, det også foran sitt eget publikum. Det har ikke skjedd siden 4.mai 2006 i Bergslihallen, da Byåsen stakk av med seieren i den første sluttspillefinalen den sesongen. Den gangen slo Larvik hardt tilbake i Trondheim. Det må de gjøre nå også for Byåsen blir motstander i finalene som spilles den 7. maii i Trondheim, med retur i Larvik 14. mai.

Tertnes best i alt

Publikum fikk se et heltent Tertnes- lag som ville vise seg fra en langt bedre side enn den vi så i Bergen sist søndag, og det klart de med bravur. Bergenserne var bedre enn Larvik i alle deler av spillet, helt fra dommerne blåste i fløyta. Tøft forsvarsspill med en strålende opplagt Sakura Hauge i buret, som ble utropt som banens beste spiller i sin siste kamp for Tertnes. Bakover på banen tapte Larvik duell etter duell mot sine gjester. Vi ante fare på ferde allerede etter 13 minutter da Tertnes gikk opp til ledelse 11-6. Resten av omgangen måtte Larvik jage for å forsøke å komme seg ajour til pause. Det gikk nesten. Tertnes ledet 16-15 halvveis.

Nora Mørk bragte Larvik opp på uavgjort med omgangens første scoring, men på stillingen 17-17 rett etterpå slo Tertnes tilbake. Larvik kom ikke på noe tidspunkt opp på siden av Tertnes etter dette.
De fleste som var tilstede i Arena Larvik ventet nok at Larvik ville komme med sin sedvanlige sluttspurt. Den kom aldri og da Tertnes økte til 29-24 skjønte  med tre minutter igjen å spille skjønte nok alle hvor dette ville ende. Da sluttsignalet gikk kastet Tertnes-spillerne seg rundt halsen på hverandre og slapp jubelen løs- fullt fortjent, de var det klart beste laget i dag.
Periodevis viste Larvik frem gode angrepskombinasjoner og kontringsspill, men uttellingen stod ikke i stil. Kampen hadde nok sett litt annerledes ut dersom Larvik hadde vært mer effektive, men altfor ofte var det Sakura Hauge som smilte etter endt Larvik-angrep.

Finale mot Byåsen

Larviks avansement til finalene var med hånden på hjertet aldri truet. Til det var aldri Tertnes sin ledelse stor nok. Nå venter Byåsen i to tøffe finalekamper. De sendte ut et lite skremmeskudd i kveld da de utklasset Storhamar med 31-21 i Trondheim. En ting er vi sikre på, vi kommer til å få se en gjeng fra Larvik med «kniven mellom tenna» når de løper ut på parketten i Trondheim Spektrum om en uke.

Lang seiersrekke brutt- den lengtse rekken lever

Larvik har ikke tapt mot et norsk lag siden Cupfinalen mot Byåsen i 2007. På hjemmbane har det altså ikke skjedd siden 4. mai 2006, da i en sluttspillsfinale. Den lengste seiersrekken lever dog videre- rekken med seire på hjemmebane i serien. Den løper stadig tilbake til 14. mars 1999.