Jakter 10. strake – Larvik

Jakter 10. strake

I kveld starter Larvik jakten på sitt 10. strake sluttspillsgull. Siden sesongen 2004/2005 har Larvik vunnet samtlige sluttspill som har blitt arrangert. Kveldens motstander Byåsen er finalemotstander for 8. gang denne perioden.

Vunnet 12

Larvik har alltid tatt sluttspillet seriøst, det viser statistikken. Ser man bort i fra sluttspillet i 2003/2004 som den gangen handlet om kampen om seriegullet, men som i NHFs arkiver ses på som sluttspill, hvor Larvik falt ut i semifinalen mot Tertnes, har Larvik vunnet de siste 12 sluttspillene som har blitt arrangert, etter at seriemesteren har blitt kåret. Til opplysning kan vi nevne at det ikke ble arrangert sluttspill fra 1997 til 2003.

De to første sluttspillsgullene ble vunnet i sesonger hvor Larvik ikke ble seriemester. Det skjedde i 94/95 hvor Bækkelaget gikk til topps i serien, og i 95/96 hvor kveldens motstander Byåsen stakk av med seriegullet. I de ti andre sesongene har Larvik også vunnet serien.

29 av 30?

En nærmere titt på de siste 10 sesongene viser at Larvik kun har gått glipp av en nasjonal tittel i perioden. Den glapp mot nettopp Byåsen i Cupfinalen i 2007. I lagidrettssammenheng er dette helt unike tall. Totalt har har klubben vunnet 45 titler nasjonalt og internasjonalt i innendørshåndball. Som en kuriositet kan det tillegges at klubben har stilt opp i fire offisielle NM i Beachåndball og vunnet samtlige.

Revansjesugen gjeng

Tapet mot Tertnes sist onsdag har satt Larvik i en sjelden tilstand her hjemme. For første gang på lenge er laget i angrepsposisjon før en kamp mot norsk motstand. Det vil nok ikke mangle tenning i Larviks tropp når dommerne blåser i gang kampen kl.1900 i Trondheim Spektrum. Denne gjengen gir nødig slipp på en tittel og vil garantert jobbe hardt for et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Larvik om en uke.

Byåsen-Larvik, onsdag 7. mai kl.1900 i Trondheim Spektrum. TV2 Sumo fra kl.1900 og HåndballXtra fra kl.2000.

Larvik-Byåsen, onsdag 14. mai kl.1900 i Arena Larvik.