Europa rundt – Larvik

Europa rundt

Mai er måneden er tid for å finne de internasjonale mesterne i håndballen. Sist helg ble Champions League avgjort, denne helgen ble de tre øvrige europacupene avgjort.

Györ stakk av med den gjeveste tittelen i Europa, Champions League, forrige helg. Denne helgen ble de tre andre cupene avgjort.

Cupvinnercupen
Viborg-Zvezda (31-22 / 24-23) 55-45

Viborg gjorde grovjobben forrige helg da de utklasset Zvezda hjemme i Stadionhallen. Litt spenning ble det dog likevel før returoppgjøret da Viborg fikk voldsomme problemer med reisen til Moskva, noe som gjorde at danskene ikke var fremme i Zvenigorod før lørdag kveld, under et døgn før kampstart. Viborg lot seg ikke affisere og kontrollerte inn til seier 24-23 og klubbens første europeiske tittel på fire år.

Norske deltagere:
Byåsen, Stabæk og Tertnes.
Stabæk røk ut mot franske Fleury Loiret i sin første runde i turneringen. Tertnes gikk videre fra samme runde, men måtte si takk for seg mot sterke FTC Budapest i sekstendelsfinalen. Byåsen imponerte langt mer da de spilte seg frem til en semifinale. Der ble det stopp mot Zvezda.

EHF-Cup
Lada Togliatti-Team Esbjerg (36-25 / 32-32) 68-57

Danske Team Esbjerg med tidligere Larvik-spiller Emily Stang Sando hadde et håpløst utgangspunkt før returen etter at de ble utklasset med elleve mål i den første kampen i Russland. Det bar også returoppgjøret preg av. Begge lag var gode i den offensive delen av spillet. Bakover var det svingdører i begge ender.

Norsk deltager: Levanger.
Levanger gjennomgikk en blytung sesong her hjemme som endte med nedrykk. I EHF Cup kom laget til kort i første runde mot tsjekkiske Banik Most.

Challenge Cup
H65 Höör– Issy Paris Hand  (19-21 / 23-21) 42-42

Her ble vi vitne til en aldri så liten bombe. Svenske H65 Höor , Sveriges fjerde beste lag, tapte den første kampen på hjemmebane mot Issy Paris med to mål. De fleste regnet nok med at Frankrikes tredje beste lag ville få lett spill i returoppgjøret på hjemmebane, men det løsnet aldri for Pernille Wibe, Stine Bredal Oftedal, Charlotte Mordal og de andre hos Issy Paris. H65 Höör vant med tilsvarende margin i Paris, og med flere bortemål scoret var det de som kunne juble da sluttsignalet gikk.

Norge er rangert blant de 8 beste nasjonene i Europa og kan ikke stille lag i denne turneringen.