Glede og vemod i Arena – Larvik

Glede og vemod i Arena

Det ble en følelsesladet kveld i Arena Larvik i kveld. Larviks seier over over Byåsen 34-24 og klubbens 13. sluttspillseier bragte frem smilene, mens hyllesten av Lene Rantala og Kari Mette Johansen ga mange en vemodig tåre eller to i øyekroken. Jentene som har vært en del av Larvik HK i henholdvis 18 og 16 år ble begge utnævnt som æresmedlemmer i klubben foran drøyt 1200 tilskuerne som omkranset banen. Vel fortjent!

Rykket fra i andre omgang

Larvik hadde i realiteten avgjort sluttspillsspenningen før kveldens kamp med 12-målsseier i Trondheim for en uke siden. Byåsen var langt mer våkne enn Larvik i starten og holdt seg foran Larvik i snaut 22 minutter. Larvi tok ledelsen for første gang da Anja Hammerseng-Edin satt inn 12-11. Larvik ledet knepne 16-15 til pause. I andre omgang ville Larvik-jentene markere at dette var en festdag, og var langt skarpere enn Byåsen de siste 30 minuttene. Da sluttsignalet gikk stod det 34-24 på tavla og 70-48 sammenlagt.

Vilde vokser med tilliten

Anja Hammerseng-Edin ble kåret til Larviks beste spiller av en jury i hallen. I kveld tror vi ikke at Anja hadde hatt noe imot å dele den med stavernsjenta Vilde Ingeborg Johansen. Vilde har gradvis vokst som linjespiller gjennom sesongen og særdeles i den siste delen av sesongen hvor Isabel Blanco og Lise Løke har manglet i lagoppstillingen. I kveld imponerte hun med 7 flotte mål og tar vi med scoringene fra første kamp ender hun på 13 mål på to finalekamper mot Norges nest beste lag. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Verdig hyllest

Etter kampslutt var det klart for diverse seremonier. Først var det gledesrop da kaptein Gro Hammerseng-Edin løftet sluttspilltrofeet over hodet. Klubbens 13. totalt og det 10. på rad. Resten av kvelden var satt av til hyllesten av Lene og Kari Mette. Publikum fikk ta del i to flotte videor med de to nevnte som hovedrolleinnehavere. Da var det nok mange som kjente en voksende klump i halsen og en tåreskvett i øyekroken. Begge ble fortjent utnevnt til Æresmedlemmer i Larvik HK som nummer 3 og 4. Fra før er det kun Tonje Larsen og Norma Bruun Hansen som vet hvordan det føles. Den følelsen får også klubbens styreleder Thor Edvard Mathisen bli kjent med nå. Han har vært en del av Larvik HK som enten sponsor, tillitsvalgt eller frivillig omtrent siden klubbens fødsel i 1990. Vel fortjent alle tre!

Vi retter en stor takk til dere drøyt 1200 tilskuerne som kom på kamp i kveld og sørget for at kampen og seremoniene ble avholdt i en flott ramme! Tusen takk til alle dere andre som har fulgt oss gjennom sesongen også. Vi sees i september!