Hvem skal til Ungarn og Kroatia? – Larvik

Hvem skal til Ungarn og Kroatia?

Norge skaffet seg plass i neste EM allerede i mars. Mesterskapet arrangeres i Kroatia og Ungarn i desember og denne helgen spilles de siste kampene i kvalifiseringen. Nummer en og nummer to i gruppene går videre til sluttspillet. Vertsnasjonene er forhåndskvalifisert.

Gruppe 6
Norge vant alle fire oppgjørene mot Romania og Hviterussland og ble et av de første lagene som ble klare for sluttspillet i desember. Romania ser ut til å ta den andre plassen. Onsdag slo de Hviterussland 30-28 på bortebane og med seier eller uavgjort hjemme søndag kveld ta de den viktige andre plassen i gruppen.

Gruppe 1
Danmark har så langt vunnet alle de fem kampene de har spilt og er klare for EM. Danmark møter sjanseløse Litauen på hjemmebane søndag, en kamp de garantert kommer til å vinne. Et artig poeng sett med larviksøyne er at vår nye målvakt Sandra Toft er tilbake i den danske troppen. Ukraina og Østerrike møtes i en kamp som Ukraina må vinne med syv mål for å gå videre sammen med Danmark. Under det og Østerrike følger etter.

Gruppe 2
Her er spenningen allerede utløst. Frankrike vinner foran Slovakia. Island og Finland må tilbringe adventstiden hjemme. I Slovakia rant gledestårene i strie strømmer etter uavgjortkampen mot Frankrike onsdag. Da var en tjue års ørkenvandring utenfor mesterskapene endelig over.

Gruppe 3
Montenegro har fem seire på fem kamper og er med det puljevinner. Siste kamp spilles på hjemmebane mot bunnproppen Portugal søndag kveld. Kampen om den viktige andre plassen ble avgjort lørdag formiddag hvor Polen, med vår nye spiller Alina Wojtas, trekk det lengste strået på bortebane mot Tsjekkia. Polen vant 25-22 og gikk med det videre på bortemålsregelen. Det første oppgjøret ble spilt i Polen og det vant Tsjekkia 22-19.

Gruppe 4
Nok en gruppe som er avgjort før siste runde. Spania og Nederland skal til EM, mens Italia og Tyrkia må set det hele på TV.

Gruppe 5
Sverige jublet for EM-billetten da de vant over Slovenia på bortebane sist onsdag. Serbia og Slovenia har begge 6 poeng og møtes i Serbia søndag kveld. Det er verdt å legge merke til at VM-finalist Serbia er tvunget til å vinne for å gå videre. Slovenia vant det første oppgjøret 31-26 og hjelpes av det resultatet dersom kampen ender uavgjort. Sveits ender sist i gruppen uten poeng.

Gruppe 7
Russland kom seg ikke med til siste VM, men nå er de tilbake. Tyskland slår følge og Makedonia blir hjemme.