EM-gruppene – Larvik

EM-gruppene

Neste mesterskap på menyen til Håndballjentene er EM i Kroatia og Ungarn i desember 2014- fra 7. til 21. desember. I dag ble trekningen avholdt i Zagreb i Kroatia som er en av arrangørbyene under mesterskapet.

Norge er ikke lenger regjerende Europamester, en tittel man holdt fra 2004 frem til EM i Serbia 2012. Der ble Montenegro for sterke for Norge i finalen som krevde fire ekstraomganger før vinneren kunne kåres.

Trekningen ga oss følgende fordeling av de 16 lagene som er kvalifisert til mesterskapet. I motsetning til VM hvor det kan dukke opp noen meget ferske lag i innledningsspillet, er det ingen hvileskjær her.

Slik ser gruppene ut.

 

A -Györ   B- Debrecen   C- Varazdin   D- Osijek
1 Ungarn  Norge  Sverige  Montenegro
2  Spania Danmark Tyskland  Frankrike
3  Russland  Romania Kroatia  Serbia
4  Polen  Ukraina  Nederland Slovakia

De tre beste lagene i gruppene går til Hovedrunden som består av to grupper. Lagene tar med seg poengene fra kampene mot de lagene de har avansert sammen med og spiller tre nye kamper mot lagene fra en av de andre gruppene. De to beste lagene i hver Hovedrundegruppe utgjør semifinalekvartetten.

Hovedrundekampene spilles i Debrecen i Ungarn og i Zagreb i Kroatia. Finalespillet avgjøres i Budapest.