Larvik førsteseedet i CL-trekningen – Larvik

Larvik førsteseedet i CL-trekningen

Førstkommende torsdag trekkes kvelifiseringsturneringen til Champions League. Der skal åtte lag deles inn i to grupper av fire, hvor vinnerne tar de to siste plassene i turneringen. Dagen etter trekkes gruppespillet, der Larvik er direktekavlifisert og i tillegg seedet på på første nivå under trekningen. Byåsen må ut i kval og den veien ser tøff ut.

 

Kvalifiseringsturneringen

Åtte lag skal som nevnt fordeles i to grupper av fire. Der skal lagene som er rangert som nr. 1 spille mot nr. 4 i en semifinale- lagene som er rangert som 2 0g 3 møtes i den andre. Vinnerne av disse kampene spiller finale hvor vinneren for delta i gruppsepillet i oktober og november.

En rask titt på seedingen nedenfor viser at dersom Byåsen vinner sin semifinale, må de forbi enten FTC Budapest eller årets Final4- deltager FC Midtjylland. Det finnes enklere oppgaver, men ingenting er umulig!

Pot 1 FTC Budapest FC Midtjylland
Pot 2 Byåsen Leipzig
Pot 3 Podravka BNTU Minsk
Pot 4 Serodak/Dalfsen Radnicki Kragujevac

Kvalifiseringskampene spilles 20. og 21. september.

Gruppespillet

Det er her Larvik kommer inn, også i år som førsteseedet. Larvik kan ikke møte lag fra samme seedingsnivå i gruppespillet- dvs. at vi ikke får se Györ, Buducnost eller Krim i Larvik på denne siden av nyttår. Vi legger til at det heller ikke skal være lag fra samme nasjon i samme pulje. Skulle f.eks Byåsen og FTC gå videre fra kvaliken så kan de ikke trekkes i samme pulje som Larvik og Györ.
Her er seedingsnivåene og en ting er sikkert; det blir garantert tøff motstand og ingen enkle kamper.

Pot 1 Larvik Györ Buducnost Krim Mercator
Pot 2 Viborg Baia Mare Thüringer Dinamo Volgograd
Pot 3 WHC Vardar Metz Hypo Lokmotiva Zagreb
Pot 4 Sävehof MKS Lublin Kval.lag pulje 1 Kval.lag pulje 2

Gruppespillet starter opp helgen 17.-19. oktober. EHF har åpnet for at det kan spilles kamper også fredag uten at man spesielt må søke om det. Derfor innehar datoversikten nedenfor tre dager pr. helg. I følge regelverket til EHF vil Larvik få denne kamprekkefølgen i høst. Kryss gjerne av datoene for hjemmekampene allerede nå!

Larviks kamper i gruppespillet

17.-19.10.   Larvik   Pot 3
24-26.10. Pot 4 Larvik
31.10-02.11 Pot 2 Larvik
07.-09.11   Larvik   Pot 2
14.-16.11 Pot 3 Larvik
21.-23.11   Larvik   Pot 4

Les også: Champions League 2014/2015- dette er lagene.