Finsk innslag på håndballskolen – Larvik

Finsk innslag på håndballskolen

Nei, det er ikke Katja Nyberg som har tatt turen innom Larvik Håndballskole. Adriana Jakimova fra Vanda utenfor Helsingfors spiller håndball for klubben Atlas, og ble fan av Larvik og jentene etter å ha fulgt klubben på sosiale medier og nett en god stund. Hun oppdaget Larvik Håndballskole på Facebook og tenkte, ja hvorfor ikke ta en tur!

Vi traff Adriana på det som er en stor dag for henne- hun fyller 16 år i dag. Det hadde Anja Hammerseng-Edin fått med seg og stilte opp med gave- en tøff Fearless-jakke. Det tok ikke mange sekundene før den hang på kroppen! Bursdagsgaven fra idolet Anja hang rimelig høyt, ja!

Møter idolene

Noe av det morsomste med hele turen er selvfølgelig å få møte og bli trent av spillerne i Larvik Håndballklubb. På spørsmål om hun hadde en favorittspiller ble svaret langt.

-Jeg har nok flere enn en favoritt, ja! Anja og Gro selvfølgelig, men også Karo, Thea, Nora og Linka.

Det var noen flere også, men et sted måtte vi stoppe.

-Jeg begynte nesten å gråte. Det var helt uvirkelig å møte dem i levende livet.  De er så utrolig greie, ja det er forresten alle her på håndballskolen. Så langt har dette vært helt topp.

Trikset med Thea

Adriana er en av mange som har sett Thea drive med ballsjonglering på våre Facebook-sider. Det ga inspirasjon, og hun startet like godt med å trene på dette selv og i dag fikk hun møte Thea til en egen trikseøkt.

-Jeg tenkte at det der må jeg lære meg, men fryktet at det kunne være litt vanskelig, men det tok ikke så lang tid før jeg klarte å gjøre en del med tre baller, forteller Adriana etter økten. Det var faktisk lettere enn jeg trodde.

Lett er det ikke, vi vil heller påstå at jenta er talentfull.

-I dag fikk jeg noen nye utfordringer av Thea, og det kan nok ta litt lengre tid å få de kombinasjonene til å sitte, men jeg skal gyve løs på det.

Oppdaget Larvik Håndballskole på Facebook

-Jeg har fulgt klubben blant annet på Facebook og der oppdaget jeg håndballskolen. Jeg fikk veldig lyst til å reise, men tenkte vel etter hvert at det ikke var realistisk å få til, men så en dag så slo det meg hvorfor ikke? Jeg sjekket om noen av vennene mine ville være med først, men de hadde allerede andre planer. Derfor pakket jeg bagen og dro alene.

Vil gjerne møte Katja

Finsk håndball og finske håndballspillere er nok ikke noe alle kan alt om, men her i klubben er vi takknemlig for at Katja Nyberg valgte Larvik som klubb på slutten av 90-tallet. Når temaet kommer opp lyser Adriana opp.

-Jeg kjenner godt til hva Katja har utrettet på håndballbanen og at hun fortsatt er her i Larvik.

Vi starter på om en setning om at Katja er juniortrenere i klubben, men blir fort avbrutt.

-Ja, ja, Katja er juniortrener i Larvik HK og håndballærer på Thor Heyerdahl vgs. Det vet jeg meget godt. Det hadde vært utrolig artig om jeg fikk hilse på henne før jeg reiser hjem igjen. Jeg drømmer også om å spille Champions League og andre store turneringer i fremtiden, akkurat som henne, og helst med Arena Larvik som hjemmebane.

Tiden vil vise om den 16 år gamle midt backen fra Atlas dukker opp i klubbens farger. Balltalentet er der i alle fulle fall, og vi skal se om vi kan finne Katja før håndballskolen avsluttes!