Sommerfri- Gro Hammerseng-Edin – Larvik

Sommerfri- Gro Hammerseng-Edin

Vi har nådd juli måned og ferietid i Larvik Håndballklubb. Det gjelder også spillerne. Før de stakk på ferie ba vi dem om å besvare 10 godt blandede spørsmål. Først ut i rekken er lagets kaptein Gro Hammerseng-Edin.

Hvilke sommerplaner har du?

-Jeg har planer om å nyte friheten i å ha lite planer de første ukene. Være impulsiv å gjøre det som frister akkurat den dagen. Ha lange dager på stranden med Mio. Spille beachvolley. Reise inn å feire Pride med gode venner i Oslo. Henge med min fine lille familie. Drikke bobler i ettermiddagssola.

-Deretter blir det en uke i sommerhuset til en venninne i Sverige før ferien avsluttes med bryllupsreise.

Hva får deg til å le?

-Andre mennesker med smittende latter eller latterkrampe. Solsidan. Modern Family. «Ufrivillig» promping. Situasjoner hvor mennesker ikke oppdager at de har sagt noe totalt upassende før det er for seint. Linn Skåber og Cess (Cecilie Steinmann Neess).

Hva tror du er din mest irriterende egenskap?

-Som kjæreste er vel et godt bud at jeg ofte begynner på små prosjekter i hjemmet som «baller på seg » og blir større og større? At jeg i tillegg i blant innbiller meg at det skal passe min kjære å bidra på disse prosjektene akkurat når jeg finner det for godt gjør ikke saken bedre.. Som spiller er det trolig mitt temperament som til tider overtar kontrollen over hjernen min når jeg vil vinne noe. Da er jeg nok desverre ganske irriterende. Jobber jevnlig med saken, folkens. Har ikke helt gitt opp å bli bedre til å forholde meg rolig og saklig.

Hvordan kan du muntres opp hvis du er sliten, sur eller lei deg?

-Sjekk først om jeg er sulten. Gi meg mat. Det hjelper i 90 prosent av tilfellene når jeg er sur og/eller sliten. Ellers er det en overhengende fare for at jeg er premenstruell. Da er det bare å late som ingenting å trøste seg med at det går over på et døgn. Generelt tør jeg påstå at jeg er lett å glede. Smil. Gi meg en klem eller si noe hyggelig. Sett på høy r&b musikk eller lag pannekaker til meg.

Hva gjør deg flau?

-Mennesker som har et EKSTREMT behov for å fremme seg selv og sin egen suksess. De som aldri slutter å snakke om seg selv.
Jeg blir også flau i sosiale settinger hvor folk bruker all energien sin på å snakke dritt om andre uten å oppdage hvor totalt usjarmerende denne egenskapen er. Sistnevnte er faktisk verre enn førstnevnte. Kombinasjonen av dem er et helvete, spør du meg.

Hvordan ser en drømmeferiedag ut  for deg?

-Våkne opp med kona mi og sønnen min. God tid. Kaffe på senga. Stor god frokost. Ingen avtaler. Sol. Tilbringe dagen på en strand med familien min og eventuelt noen gode venner som jeg kjenner godt og slapper av sammen med. Sole meg, nyte god musikk, eventuelt spille litt beachvolley, se Mio leke i sanden med andre unger. Grille i en koselig hage i ettermiddagssola med venner og Cava i glasset. Se Mio sovne solbrun og lykkelig litt senere enn vanlig. Vite at kona gladelig «slipper» meg ut med venninner for å danse hele natten om jeg har lyst til det. Hun er nemlig stort sett fornøyd når klokka har bikka 23.00

Favorittspot i Larvik?

-Jeg er svak for Langestrand og området rett nedenfor med strendene, Farris Bad, Becks og Pakkhuset. Jeg føler meg hjemme her.

Hvilket «bilde»  er det første som popper opp i hodet på deg når vi spør: hva er ditt beste håndballminne?

-Jeg burde vel kanskje ha sagt OL i Beijing eller CL finale, men jeg får faktisk opp et bilde av Anja en sliten treningsbukse med capsen bak fram i en gymsal på NIH. Aner ikke hvorfor. På sett og vis er det vel kanskje bare en erkjennelse av at vi ble kjent pågrunn av håndballen og at jeg er takknemlig for det.

Hva er ditt drømmeyrke hvis du kunne velge å være god til hva som helst?

-Romanforfatter eller danser. Da snakker vi den sorten romaner som er helt umulig å legge fra seg & en danser som gir deg gåsehud i «So you think you can dance» style!

-Jeg kunne godt tenke meg å være en sylskarp politiker som gjorde en forskjell i verden på områder som er viktige for meg. Burde nok ha lest flere bøker og spilt mindre ball for å ha et bedre utgangspunkt, gitt. I tillegg jeg svært usikker på om jeg hadde hatt tålmodigheten som kreves.

Beskriv din drømmedate?

-Trur at en drømmedate for meg først og fremst handler om kjemien jeg har med den jeg dater. Dersom det kiler i magen og gnistrer mellom oss er det helt likegyldig hvor jeg er og hva vi gjør.
Så min drømmedate er vel helt enkelt: med den rette personen. Og hvis det i tillegg er på et romantisk sted som på en nydelig strand, en sjarmerende restaurant i vakre omgivelser eller på en klippe med utsikt blir det en ekstra bonus.