Sommerfri- Anja Hammerseng-Edin – Larvik

Sommerfri- Anja Hammerseng-Edin

Biltur med fruen, høy musikk og litt allsang, og vips så har du en blid Anja Hammerseng-Edin!

Hvilke sommerplaner har du?
-Ferie for meg er hverdager uten tidsskjema, så de blir det endel av sammen med venner og familie. Ellers har Gro og jeg pratet oss inn på et lag på en volleyballturnering i Sverige, så vi skal nyte noen dager i sanda. Før en veldig etterlengtet bryllupsreise.

Hva får deg til å le? 
-Jeg ler ekstremt mye, fordi jeg ofte får opp bilder i hodet når folk snakker. Så når Ole sier at jeg skal legge meg i en skeiv 5:1 i forsvar legger jeg med ned og er så skeiv jeg bare kan … inni hodet mitt. Når jeg da forteller det til Gro og hun ikke en gang drar på smilebåndet ler jeg enda mer fordi jeg skjønner hvor langt ute jeg er. Ellers er Modern Familiy og Cess ( Cecilie Steinmann Neess ) sikre latterkort for meg.

Hva tror du er din mest irriterende egenskap? 
-Fikk nylig vite at det visstnok er ekstremt irriterende å konstant skulle være løsningsorientert. Noen ganger er det visst digg å bare få snakke om ting som irriterer – og hensikten er da altså IKKE at jeg skal rydde opp i irritasjonsmomentet, men heller lytte, og være enig… På et magisk vis kan det visstnok forsvinne av seg selv da.

-I tillegg er det nok irriterende at jeg elsker å være kreativ og derfor inspirert blir med på nye prosjekter så fort jeg kjenner at jeg brenner for temaet. Da går det litt for mye tid til prosjekter.
Det jobber jeg med å være mer selektiv på nå.

Hvordan kan du muntres opp hvis du er sliten, sur eller lei deg?
-Først ringer jeg søstra mi, som er ekspert på å fortelle meg hvordan det kunne vært verre. Plutselig føler jeg meg både litt lettet og elsket fordi hun alltid er der for meg og setter et bilde i huet mitt som jeg alltid ler av. Hun treffer der altså. En gang sa hun til meg: Anja, det kunne vært verre. Greit at du bomma 10 av 10 skudd… Tenk hvis du hadde skyti 20 ganger da? Da hadde du hatt det kjipt nå?

-Ellers fungerer høy musikk, road trip med kona der vi synger så høyt at vi overdøver alle kjipe tanker som prøver å lure seg inn. Mennesker som er trent i å gi positiv energi og som vet å sette punktum i tide. Har også noen strategier for å jobbe med tankene mine slik at de som gagner meg får dominere.

Hva gjør deg flau?
-Når vi står og skriver autografer, og ungene blir skyvi frem til meg av foreldrene. Det skinner gjennom at dette møtet er større for mammaen enn for ungen, og DET ØYEBLIKKET der vi alle tre vet at det er sannheten er noe av det kleineste jeg vet om.

Hvordan ser en drømmeferiedag ut  for deg?
-En hverdag uten tidsskjema. Våkne opp med familien. Kaffe på senga. Spille fotball med Mio. Trene med Gro. Lunsj på stranda. Prate, le og høre på deilig musikk.

Favorittspot i Larvik? 
-Batteristranda og Pakkhuset. Lilly som driver Pakkhuset er en genial dame, og arrangerer både fotball på storskjerm, og «tett på» kvelder. Samlende for byen vår.

Hvilket «bilde»  er det første som popper opp i hodet på deg når vi spør: hva er ditt beste håndballminne?
-Bildet er av Gro og Mio som gir meg en klem etter at jeg fikk prisen som EM`s mest verdifulle spiller. At de var der med meg, og lot meg oppleve det var stort. Mest på grunn av reisen dit. 6 mnd tidligere hadde jeg startet i LHK og møtte en stor skare av kritiske spørsmål. Til og med en dobbeltside i avisen med overskriften: Mer enn bare dama til Gro?
Det valget jeg tok på sofaen da jeg hadde det kjipt og la en slagplan for å bli blandt de beste, og det med bl.a Gro sin hjelp er nok den største personlige seieren jeg har opplevd på en håndballbane.

Hva er ditt drømmeyrke hvis du kunne velge å være god til hva som helst?
-Danser. Det virker som en så deilig frihetsfølelse, og samtidig er det – på samme måte som håndball noe du presterer live, så du har alltid et press om å prestere. Elsker det kicket det gir. Om jeg ikke hadde spilt håndball ville jeg danset hip hop i tillegg til å jobba i Fearless, hvor jeg holder foredrag, skriver bøker og designer klær.

Beskriv din drømmedate?
-Følelsen av at begge er helt tilstede i øyeblikket og nyter hvert sekund.  Daten starter derfor egentlig lenge før selve daten. Formiddagen går med på å tømme lista hun mest sannsynlig har i hodet over alt som burde vært gjort i huset. Når den egentlige daten starter er hun 100% tilstede.
Samtalen flyter med en deilig ro i seg – hvis vi ikke bare er stille og blikker hverandre. ( Det øyeblikket der øynene møtes og du sier alt med blikket)
Ekstra bonus kan være Musikk. Stearinlys. God mat. Vin, men dette er ikke noe must. For meg handler en drømmedate mer om øyeblikket vi lager der og da, enn om alt rundt.