Sommerfri- Sofie Heide Lund – Larvik

Sommerfri- Sofie Heide Lund

Sofie oppsøker høyden i sommer. Galdhøpiggen og Glittertinden står på programmet.

Hvilke sommerplaner har du?
-Denne sommeren har jeg en del planer. Aller først skal jeg på topptur på de to høyeste fjellene i Norge, Galdhøpiggen og Glittertind. Etter det skal jeg på Stavernsfestivalen, som har blitt en tradisjon for meg og vennene mine. Deretter kommer jeg til å ta noen dager på hytta, som ligger på en øy utenfor Helgeroa. Og så avslutter jeg ferien med en uke på Mallorca.

Hva får deg til å le?
-Søsteren min Julie er den morsomste personen jeg vet om. Hun får meg alltid til å le. Hun har alltid en kommentar, en lyd eller en bevegelse på lur. Vi har det alltid veldig morsomt sammen.

Hva tror du er din mest irriterende egenskap?
-Jeg kan være ganske sta, og til tider litt somlete. Folk som er mye rundt meg kan kanskje synes det er litt irriterende at jeg sulten hele tiden.

Hvordan kan du muntres opp hvis du er sliten, sur eller lei deg?
-Mat hjelper alltid! God mat gjør meg alltid glad, og jeg føler meg mye bedre dersom jeg er mett. Ellers kan jeg alltids ringe søsteren min, som får meg til å tenke på noe annet.

Hva gjør deg flau?
-Når man er skikkelig sulten, hender det at magen rumler. Når dette skjer blant mange folk kan det være veldig flaut. Dette har skjedd med meg mange ganger og det er absolutt umulig å skjule.
Hvordan ser en drømmeferiedag ut for deg?
-Drømmeferiedagen min er garantert om sommeren når det er varmt og deilig ute. Og når det er det, synes jeg faktisk det er aller best å være hjemme i Norge. Så på min drømmeferiedag er jeg på hytta mi og det er så varmt at man kan ligge nede på brygga å sole seg. Der er jeg sammen med venner og familie, og vi spiller volleyball og spiser reker.

Favorittspot i Larvik?
-Om sommeren er Pakkhuset en stor favoritt. Maten der er sykt god og det er veldig koselig å sitte der sammen med venner. Ellers er jeg veldig glad i Oddane Sand, som er en kjempefin strand i Nevlunghavn. Om vinteren er jeg glad i gå på ski og da pleier jeg å gå i Kjose. Vi går alltid inn til Langevannstua hvor de har skikkelig gode vafler.

Hvilket «bilde» er det første som popper opp i hodet på deg når vi spør: hva er ditt beste håndballminne?
-Det første bildet som kommer opp i hodet mitt er fra min debut for Larvik i en bortekamp mot Oppsal. Jeg spilte på rekruttlaget og ble spurt om å bli med. Det bildet viser Ole og larviksjentene som kaster meg i luften i en time-out. Jeg fikk spille de siste ti minuttene og hadde akkurat scoret mitt første mål for Larvik i Postenligaen.

Hva er ditt drømmeyrke hvis du kunne velge å være god til hva som helst?
-Det må bli lege. Jeg har alltid hatt lyst til å studere medisin og hvis jeg kunne velge ville jeg vært en skikkelig flink lege.

Beskriv din drømmedate
-Min drømmedate består av en koselig middag med kjæresten, på en liten restaurant like ved vannet.