Lovende start – Larvik

Lovende start

Larvik startet Skjærgårdslekene på en solid måte med storseier 25-13 over Fredrikstad, og vi så mange spente og trofaste Larvik-tilhengere på tribunen som sikkert var mest nysjerrige på Larviks nykommere. I kveld fikk både Alina Wojtas og Sandra Toft sine første minutter i Larvik-drakta og begge to fikk vist frem hva som bor i dem.

Sandra Toft fikk starte kampen og hun fikk en bedre start enn resten av laget. Hun syod rolig og solid bakerst og ryddet opp i det som kom. På stillingen 4-3 til Fredrikstad tok Larvik kommandoen og kjørte fra til 13-7 til pause. Jentene hadde kun fire fellestreninger i kroppen før turneringen, noe spilletr med ball bar litt preg av. Ikke helt unaturlig det. Men innsatsen var det ikke noe å si på og tempoet var til tider meget høyt.

Alina Wojtas kom inn halvveis i omgangen og noen minutter senere steg hun opp over Fredrikstad-forsvaret og banket ballen i mål. Hun viste også lovende takter i forsvarsspillet, spesielt artig var det å se henne i tospann med Kristine Breistøl. Den perioden var det ikke lett for angripende Fredrikstad-spillere å finne veien til målet.

Larvik brukte seks minutter på å komme i gang ordentlig i andre omgang. Så lang tid tok det før Larvik scoret mål. Fredrikstad kom kun et mål nærmere i samme periode takket være solid forsvarspill og en våken Alma Hasanic i mål.

Linn Jørum Sulland spilte en solid kamp og ble Larviks toppscorer med 6 mål tett fulgt av Linn-Kristin Riegelhuth Koren med 5. Det var også gledelig å se Isabel Blanco tilbake på banen, som med unntak av et innhopp mot Stabæk i serieinnspurten har vært på sidelinjen siden 1. februar.

Alt i alt ble det en meget hyggelig kveld i Tønsberghallen. Hovedtrener Ole Gustav Gjekstad var godt fornøyd med det han så.

-Med tanke på at vi knapt hat begynt oppkjøringen med ball er jeg veldig fornøyd med starten. Det blir litt «kluss i vekslingene» nå og da, men det skal vi jobbe mye med i tiden som kommer. Vi bytter også mye i perioder og da kan det fort bli litt rotete, men jeg synes jentene løste det temmelig bra. Vi har en bra gjeng nå og fortsettelsen blir spennende, avslutter Ole Gustav.

Larvik møter Sola kl. 1445 i Tønsberghallen lørdag og Oppsal kl.1040 på samme sted søndag.

Herlig debut av Sandra Toft med en redningsprosent på snaue 50.