Stortrives i Larvik – Larvik

Stortrives i Larvik

Alina «Ala» Wojtas var både spent og litt redd før hennes første møte med lagvenninnen forrige mandag. Hvordan ville hun bli tatt imot? Frykten viste seg å være ubegrunnet, hun følte seg velkommen og tilpass fra første minutt!

Ala har naturlig nok ikke lært veldig mye norsk på den korte tiden hun har vært her, men vi registrer at hun har tatt til seg en del av «håndballglosene». «–Bra skudd, Ala» var faktisk noe av det første hun måtte lære seg! Grei start det.

Treninger og møter foregår nå i «engelskspråklig» drakt. Det fungerer bra for Ala, men vi tror også at vår nye «danske» Sandra Toft også setter pris på det! Vestfold-dialekten kan være vanskelig å forstå med 130 i puls.

Spent på første møte

-Jeg må innrømme at jeg var veldig spent, ja nesten litt redd, før det første møtet med jentene, men det var helt uten grunn. Mottagelsen var overveldende og alle var veldig hjelpsomme fra første sekund. Jentene snakker bra engelsk og samtidig hjelper de meg med de norske håndballutrykkene og de norske navnene på spillesystemene våre.

-Jeg vil benytte anledningen til å takke alle jentene, og alle de andre jeg har møtt i klubben for mottagelsen og hjelpen jeg har fått.

Ny treningshverdag

Når vi spør om hvordan overgangen fra polsk til norsk treningsregime har vært kommer svaret raskt.

-På første trening sa Ole at vi skulle holde oss på 80 prosent i øvelser med dueller i siden det var en stund siden at folk hadde vært i gang på håndballbanen. Selv da merket jeg at alt går mye raskere enn hva jeg er vant til. Alt er så dynamisk og forgår i stor fart. I tillegg trener vi totimersøkter mot en og en halv som jeg var vant til fra før.

-Det er også stor forskjell på den fysiske treningen. Her jobber vi med noe hver dag og veldig spesifikt. En dag er det overkropp, neste dag er det beina osv. Det er en ny måte å trene på for meg, men jeg liker det. Tom (Kristiansen) har gitt meg mye hjelp i starten og jeg kommer til å benytte meg av hans kunnskap i tiden som kommer.

-Alt er de det hele tatt lagt veldig godt til rette fra klubbens side sånn at vi kan konsentrere oss 100 prosent på å bli bedre.

Godt førsteinntrykk av Larvik

Ala har som nevnt ikke vært i byen så lenge og mye av tiden har gått med til trening, men litt har hun rukket å se av Larvik.

-Det første jeg la merke til var den deilige utsikten utover sjøen fra Farris Bad hvor jeg bodde de første dagene etter at jeg ankom Larvik. Jeg har også rukket en tur innom Stavern og der så det også veldig fint ut.

-Spør meg litt senere så skal dere få et litt mer utfyllende svar, avslutter Ala smilende.

Vi venter også spent på fortsettelsen!