CL: Larviks motstandere har startet oppkjøringen – Larvik

CL: Larviks motstandere har startet oppkjøringen

Champions League starter riktignok ikke før i oktober, men det betyr ikke at lagene ligger på latsiden i august. Larviks motstandere Baia Mare, Metz og Lublin har alle deltatt i treningsturneringer eller treningskamper. Larvik får sin «Ilddåp» i oppkjøringen førstkommende helg når Györ og Vardar er motstandere i PWC Handball Fiesta i Györ.

Baia Mare

Hardtsatsende Baia Mare med Camilla Herrem i sine rekker er nok det laget det har vært mest interessant å følge i oppstarten. Laget som så ganske bra ut allerede forrige sesong, er betydelig forsterket foran denne sesongen. Anført av byens borgermester har klubben plukket til seg en rekke store navn. Herrem har vi nevnt, blant de andre nykommerne finner vi spillere som Alexandra Do Nascimento (Hypo),Barbara Arenhart (Hypo), Ekaterina Davydenko (Lada), Ksenia Makeeva (Dinamo), Lois Abbingh (Oldenburg) og Elena Gjorgjevski (Buducnost). I tillegg befinner en lang rekke av de rumenske toppspillerne seg i klubben.

Første turnering laget deltok i ble spilt i Michalovce i Slovakia. Det endte med tre seire på tre kamper.
Baia Mare- Debrecen 34-32, Iuventa Michalovce- Baia Mare 23-26 og Baia Mare- Astrakahnocka 24-32.
Sist helg arrangerte klubben Baia Mare Champions Trophy. To puljer av tre lag hvor Baia Mare møtte Krim Mercator i første kamp. Det endte med seier 41-26 mot et Krim-lag som ikke må sammenlignes med tidligere utgaver. Krim har rykket tilbake til start og bygger nytt for fremtiden. I kamp nummer to var russiske Rostov-Don, med danske Jan Leslie i spissen motstander. Baia Mare var sterkest og vant 27-23.

Det ga puljeseier og finalekamp mot FTC Budapest som vant gruppe to. Jublelen stod i taket da fløyta gikk. Hjemmelaget vant 29-27, denne gangen mot en motstander alle vet holder meget godt nivå i Champions League sammenheng. Baia Mare blir garantert en tøff motstander når alvoret starter i oktober.

Metz
Metz er Frankrikes suverent beste lag og har vært det lenge. Klubben har blant annet vunnet 19 franske ligamesterskap. Klubben har dog slitt litt mer i CL-sammenheng. Siden årtusenskiftet har klubben deltatt totalt elleve ganger i turneringen, kun en gang har de avansert til neste steg etter gruppespillet. I 11/12-sesongen tok man seg til Hovedrunden hvor laget endte sist med ett poeng etter sekst kamper. Årets utgave av Metz er jevn og god, uten de helst store profilene, kjent for folk flest. Slovenske Ana Gros, russiske Ekaterina Andryushina og de to franske landslagsspillerne Nina Kanto,  Claudine Mendy og Paula Badouin er nok de med størst pondus internasjonalt.

Så langt hva vi kan se har Metz så langt kun vist seg frem i tre treningskamper, dog ikke mot topp internasjonal motstand. Først slo man Dijon med 30-21. Neste kamp endte med knepen seier mot tyske Metzingen 28-27. Det var tysk motstand i den tredje kampen også, Bietigheim med norske Gina Lorentsen og Hanna Yttereng i troppen vant det oppgjøret 25-22.

MKS Selgros Lublin
Lublin har også begynt å røre på seg etter ferien. Klubben har avgitt Alina Wojtas til Larvik, hun skal vi be om en nærmere beskrivelse av klubben og laget når CL nærmer seg. Lublin har deltatt i en treningsturnering i Polen og der gikk de nært sagt som vanlig til topps med fire seire på fire kamper.

Lublin- Start Elblag 26-23, Lublin- Koscierzyna 50-24, Lublin- Sambor Tczew 35-18, Lublin-Piotrcovia 32-27.