Seier på festdag – Larvik

Seier på festdag

Larvik avsluttet en flott dag på Mathopen utenfor Bergen med å slå Tertnes 32-26 i klubbenes siete test før seriestart neste helg. Spillemessig var det nok ikke det beste Larvik har levert i oppkjøringen, men det brydde de ca. 250 spillerne i Mathopen IL seg ikke så mye om. De ga nemlig alt de hadde i sin støtte til Larvik.

Det siste høres kanskje litt rart ut med tanke på at Tertnes var motsatnder, men det hører med til saken at Larvik var hjemmelag og at dette var en premie til Mathopen IL fordi de stilte med flest medlemmer under Rimi og Larviks Roadshow i fjor sommer. Klubben ga kampen som en gave til klubbens spillere og dommere og det var bare de som var invitert til å se kampen da hallen kun tar 250 tilskuere. Det medførte at det ble rift om dugandsjobbene blant foreldrene. Håndballgruppas leder Ann-Margrit Grip forklarte hvordan det hele var tenkt til Bergensavisen.

– Alle foreldrene til ungene som er her inne har ikke blitt invitert. Kampen er kun for spillere og trenere. Vi har gitt beskjed til trenerne om at ungene er deres ansvar, sier Grip.

– Er det mange sure håndballforeldre i klubben nå?

– Ja, de slåss om å jobbe dugnad. Det er også en del trenere fra i fjor som har gitt seg, men som står vakter. Også Kjøkkelvik IL har lurt på om de kan få noen plasser siden de er naboklubb, forteller Grip.

– Det er helt utrolig å se Larvik her. De har vært på Rimi-butikken og signert autografer tidligere i dag, og mange har kjøpt drakter og fått autografer på. Det er merkelig å se de i virkeligheten, avslutter Grip.

Larvik styrte kampen fra start til mål mot et for dagen velspillende Tertnes som aldri lot seg helt vippe av pinnen. Bergenserne har mistet noen nøkkelspillere, men de som nå må ta mer ansvar ser ut til å fylle tomrommet greit. Vi ser ikke bort i fra at Tertnes også denne sesongen vil være med å slåss om medaljene i Eliteserien. Selv om de selv ikke har definert målsettingen ennå.

– Vi har ikke diskutert ferdig. Målsettingen avgjør spillergruppen og jeg i løpet av uken, sier Tertnes-trener Tore Johannessen til 100% sport.

– Med tanke på at flere at nøkkelspillerne fra i fjor er borte, har vi sagt at vi skal bruke inngangen til sesongen for å vurdere hvor vi skal legge listen, sier Johannessen.

Larvik på sin side har målsettiingen klar før sereistart og er storfavoritter til å bringe hjem klubbens 17. seriemesterskap. Kampene i oppkjøringen har vist at det er grunnlag for optimisme foran den kommende sesongen både ute og hjemme.

Larvik trøblet litt defensivt i går og ga fra seg litt for mye rom til Tertnes, som de igjen var flinke til å utnytte med sitt fotrappe angrepsspill. I kontrings- og angrepspillet til Larvik fikk vi derimot se mye bra. Tittelen Larviks beste i går, gir vi til linjespiller Vilje Ingeborg Johansen. Hun ble også lagets toppscorer ,delt med Alina Wojtas og Linn-Kristin Riegelhuth Koren som alle satte fem baller bak Tertnes sin målvakt. Vilde satte samtlige skudd i mål, i tillegg ble hun tildelt flere 7-metere.

Fredag 5. september serieåpner Larvik borte mot Glassverket. Den kampen starter kl.1900 og Glassverket rigger i stand til en ny håndballfest med Larvik som gjester. Målet er å fylle Drammenshallen. La oss håpe de klarer det slik at håndballsesongen her hjemme får den åpningen den fortjener!

Stengte foreldrene ute

Tertnes´ nye profiler stod frem

Full fart utenfor Rimi Mathopen!