Vilde Ingeborg Johansen-ny 1881-spiller – Larvik

Vilde Ingeborg Johansen-ny 1881-spiller

I to sesonger har Anja Hammerseng-Edin båret drakten med 1881 på i de hjemlige kampene. Den kommende sesongen er det Vilde Ingeborg Johansen som overtar det nummeret. Opplysningen 1881 samarbeider med håndballen, alle klubber har en spiller med dette nummeret på drakten. Før seriestart har topphandball.no tatt en prat med de forskjellige 1881-spillerne, så også med Vilde.

– Jeg blir inspirert og lærer noe hver dag. Møt Larviks 1881, Vilde Ingeborg Johansen.

Med Lise Løke i lykkelige omstendigheter hviler det plutselig enda litt mer ansvar på ungjenta Vilde Ingeborg Johansen i Larvik Håndballklubb. Men hun har rutine og årevis med erfaring å støtte seg på, i strek-kollega Isabel Blanco.

Glad og positiv er hun av natur, 20 åringen som for alvor ble lagt merke til i eliteserien i fjor. Bildet er fra en kamp mot Byåsen, hvor Vilde Ingeborg viste seg frem på en utmerket måte.

Vi skal ikke kalle det et “gjennombrudd”. Men at det var en av de beste kampene hun leverte i foregående sesong, vil nok mange påstå.

Nå ser hun bare fremover.

– I løpet av denne sesongen har jeg mål om å være en bedre spiller enn jeg var i fjor. Fokusere på arbeidsoppgavene mine og klare å holde et stabilt nivå gjennom hele året, sier Johansen til topphandball.no.

Hun er ekte lokal vare, fra Larvik, og har gått gradene i juniorhåndballen i lokale klubber. Et ungt og fremadstormende talent. Som helt naturlig har fått overta 1881-drakta i Larvik.

I tillegg til håndball blir det blant annet jobb på Vilde.

– Jeg skal jobbe på Grenland folkehøgskole i Porsgrunn som miljøarbeider på håndballinja, forteller Johansen.

Forbilder på håndballbanen? Det er neppe noen som roper “stop pressen!” av dette svaret.

– Lagvenninnene mine! sier Vilde Ingeborg Johansen om sine medspillere i Larvik Håndballklubb.

– De har så mye erfaring og rutine, så jeg lærer nye ting av dem hver dag. Det er inspirerende og motiverende, sier Vilde om sine forbilder.

Det beste håndballminnet til nå er fra Europa cup-spill. Bortekamp mot Györ i Champions League var kort sagt en opplevelse som henger høyt hos 20-åringen fra Larvik.

Men drømmen?

– Det må være å spille med det norske flagget på brystet og vinne mesterskapsgull, sier Vilde Ingeborg Johansen med et smil.

Men nå er det først serie det skal handle om. Her ser Vilde frem til å møte spillere hun ikke har spilt mot før.

– Det er utfordrende, sier Larviksjenta, og legger til at hun også gleder seg til å møte spillere hun har spilt med i yngre dager.

– Selvom vi står på hver vår banehalvdel er det gøy at vi spiller i eliteserien, akkurat som vi drømte om da vi var små, sier Vilde Ingeborg Johansen.

Larvik HK starter serien borte mot Glassverket 5.september. Vi ønsker Vilde og Larvik lykke til med sesongen.