I kveld starter GRUNDIGligaen – Larvik

I kveld starter GRUNDIGligaen

I kveld blåses GRUNDIGligaen i gang med kampen Tertnes mot Storhamar i Haukelandshallen. Flott at vi har fått en ligasponsor med ambisjoner. Nå trenger damesiden flere lag med ambisjoner.

Vi i Larvik tar som vanlig på oss stempelet som storfavoritter til å vinne ligagullet.  Det faller helt naturlig. Bak oss blir det derimot veldig spennende, skal man tro på forhåndstipsene. Så jevnt er det i kampen om sølv- og bronsemedaljene at kun Storhamar tør tippe seg selv som medaljekandidat. Det kom frem under håndballens kick off «Avkast» på mandag. Det forundrer meg veldig!

For meg er det et tegn på en lite GRUNDIG forhåndsjobb i de forskjellige prestasjonsgruppene når man har definert målsettinger for den kommende sesongen, eller så er det mange trenere som forsøker å sikre seg før start. Slik at man kan bli litt helt dersom man ender opp med noe rundt halsen ved serieslutt. Det er også et mulig tredje alternativ, at den interne målsettingen er en helt annen. Jeg håper det er det siste!

På papiret ser det nemlig faktisk veldig spennende ut bak min klubb. I mine øyne bør hele seks lag ha ambisjoner om å ta medalje, noe som faktisk kan være med på å trigge interessen for laget både lokalt og nasjonalt. Storhamar tør, det burde også klubber som Byåsen, Glassverket, Vipers, Tertnes og Oppsal også gjøre! Samtlige av disse klubbene har levert mange fine prestasjoner i oppkjøringen. Jeg er temmelig sikker på at disse lagene i alle fall drømmer om medalje, og det er jo noe!

Vår første motstander Glassverket, Vipers og til dels Oppsal viser at det finnes lag med ambisjoner i ligaen. Gunnar Pettersen uttalte at han valgte Vipers fordi man tør å si at man skal ta igjen Larvik, ikke bare forsøke.
Glassverket har langt på vei bygget en plattform og kultur som tilsier at laget skal henge med i toppen. Drammen ser også ut til å ha omfavnet laget, sist sesong trakk laget som ble nr. 6 på tabellen drøye 900 tilskuere i snitt på hjemmekampene.

I Oppsal ser det endelig ut til at vi får et mer stabilt toppserielag i Oslo enn vi har sett på lang tid. Det var på tide! Talent er det nok av i området.

Storhamar stiller et lag ikke helt ulikt forrige sesong, nå helt uten motor Kamilla Sundmoen som er gravid. Forrige sesong var hun mye skadet og spilte kun tolv seriekamper, noe som nok sendte Storhamar ut av pallen til slutt. Når det er sagt, bør laget være godt forberedt på en seriestart uten henne. Storhamar imponerte i mange av kampene hvor hun ikke var med, og bør fighte om en plass på pallen denne sesongen. Men vent, det har de jo også sagt at de skal! Bra!

De etter hvert tradisjonelle medaljegrossistene Byåsen og Tertnes blir også å regne med i år, selv om førstnevnte tippet seg selv på femteplass. De gjorde en meget god figur mot internasjonal motstand i Ladies Cup i Tyskland for et par uker siden og besitter fortsatt et lag med spillere som er vant til å vinne langt flere kamper enn de taper.

Tertnes har gitt fra seg noen gode navn som Gossè og Lund Andreassen. Det vil normalt merkes godt i en fra før liten tropp, men med rutinerte Tore Johannessen spissen gjennom flere sesonger har klubben utviklet en spillestil som har vist seg effektiv og god, og som jeg tror vil gjøre seg gjeldende i år også. Vi spilte mot Tertnes for en ukes tid siden og fikk en liten forsmak på hva motstanderne har i vente.

Vi vet at vi må være veldig klare og godt forberedt til samtlige kamper i årets GRUNDIGliga. Forrige sesong hanglet vi i et par kamper og det gikk ikke ustraffet hen. Storhamar tok poeng fra oss i serien og Tertnes slo oss i en sluttspillkamp.

På fredag reiser vi til Drammen og serieåpning mot Glassverket- med «kniven mellom tenna»!

Lykke til alle sammen! Let the games begin!

Tor Odvar Moen