Den viktigste kampen – Larvik

Den viktigste kampen

I dag serieåpner Larvik mot Glassverket i Drammenshallen. En god kamp med to poeng som belønning er selvfølgelig veldig viktig, dersom vi kun holder fokus på det sportslige, men denne helgen handler også om noe mer og langt viktigere.

Inntektene fra serieåpningen i Drammen går til Aktiv mot kreft og lørdag morgen går Larviks elitespillere om bord på Color Lines Superspeed sammen med barn og unge med krefttilfeller i familien. Sammen med Color Line og Kreftforeningen har klubben lagt opp til en opplevelsesdag i fantastiske Fårup Sommerland. Der stiller Larvik-jentene som gruppeledere for lek og moro. Dette vil forhåpentligvis gi et nødvendig pusterom for de rammede i en hverdag preget av sykdom og usikkerhet.

Dette er fjerde gang Larvik reiser på en slik tur med Kreftforeningen. Så langt har det blitt to turer til Liseberg og en til Fårup. Karoline Dyhre Breivang har vært med på de to siste turene og er klar for ny.

-Det har vært to vanvittig flotte turer med mange gode opplevelser. Det har vært veldig gøy å være lekleder på tur for disse barna og unge, også elsker jeg tivoli og opplevelsesparker selv. Turene har vært preget av smil, glede og samhold, forhåpentligvis har det fungert som et lite avbrekk i en svært annerledes hverdag enn den vi er vant til.

-Disse turene setter livet i perspektiv, vi ser hvor heldige vi er som kan gjøre den jobben vi har som håndballspillere, avslutter Karo.

Før avreisen til Danmark skal en ny sesong blåses i gang. Glassverket er første motstander og blant de lilla finner vi en tidligere Larvik-spiller, Jeanett Kristiansen. Det ble med en sesong den hvite drakta før hun satt vendte tilbake til Glassverket. Hun gleder seg til å møte Larvik.

-De skal kjenne at de møter Glassverket, forteller hun til dt.no. Alt kan skje. Vi skal gi dem kamp til døra.

Trener Kenneth Gabrielsen er tror laget har potensial til å holde følge med Larvik.

-Vi møter et lag med fantastisk gode håndballspillere. Normalt vil det være rått parti, men vi går alltid på banen for å vinne. Vi kan holde følge med Larvik, men da må alle spille opp mot sitt beste, sier treneren til glassverketelite.no.

Serieåpningen i år kalles “Den viktigste kampen”, og er et samarbeid mellom EB, Aktiv mot kreft og Glassverket. Overskuddet går til et nytt pusterom på Drammen sykehus.

– Alt ligger til rette for det beste kamparrangementet i Glassverkets historie. Jeg håper alle tar turen hit før de setter seg ned med fredagstacoen, smiler Gabrielsen, som alltid gleder seg til kamp og som drømmer om 3000 elleville fans på tribunene i kveld.

Glassverket-Larvik, GRUNDIGligaen, fredag 5. september kl.1900 i Drammenshallen.

Kampen vises på TV2 Sumo.

Tur til Fårup i 2012