Glassverket grundig satt på plass – Larvik

Glassverket grundig satt på plass

Larvik slo Glassverket 33-20 i Drammenshallen i kveld og fikk med det en flott start på GRUNDIGligaen. Larvik var klart bedre enn Glassverket og det var kun en meget opplagt Guro Rundbråten i buret til Glassverket som forhindret en langt større larvikseier.

Kampens første kvarter bar preg av at dette var åpningen på en ny sesong. Litt nerver, noe slurv og litt vel mye iver fikk begge lag til å gjøre en del enkle feil. I tillegg ble det bommet litt vel mye i begge ender. Larvik fikk smått om sen kampen inne i sit spor. Glassverket ble tvunget til å ta avslutninger fra distanse og de hadde en opplagt Alma Hasanic god kontroll på.

Glassverkets stjrene Veronica Kristinsen måtte vente i 37 minutter på sitt første mål. Da var stillingen 20-9 til Larvik.

Larviks største problem i første omgang het Guro Rundbråten. Hun var høyt og lavt i målet og stoppet hele 18 skudd før pause og 28 totalt. Mange av aredningene kom etter meget godt larvikspill og holdt høy klasse.

Bakover var Larvik bunnsolide. Glassverket scoret sitt femte mål etter snaue elleve minutter. Det syvende og siste før pause kom etter drøye tjuesyv minutter. Et beveglig forsvar og en god Hasanic gjorde det meget vanskelig for hjemmelaget. Larvik ledet 13-7 til pause.

Glassverket trengte syv minutter for å lage sitt første mål i andre omgang. Larvik scoret seks mål i samme periode og ledet 19-7 før hjemmelaget reduserte ved en gammel kjenning Pia Christine Narvesen. På det tidspunktet var kampen i realiteten avgjort, men Larvik skal ha honnør for å kjøre på kampen ut og avslutte oppgjøret med kveldens største ledelse på tretten mål.

Sandra Toft gjorde debut i andre omgang og fikk vist frem mange av sine kvaliteter. Hun stoppet alt de følrste minuttene av omgangen. De siste tjue minuttene av kampen ble preget av litt kortere angrep og flere avslutninger mot mål. Sandra stoppet mye av det som kom og får mer enn godkjent for sin debut.

Alina Wojtas fikk også sin debut i kveld. Hun gjorde endte på en scoring og fikk i perioder vist hvilke kvaliteter som bor i henne. Der er det garantert mer på lager, det har vi sett i oppkjøringskampene.

Larvik fremstod som et godt lag i kveld, uten en desidert stjerne. Gro Hammerseng-Edin jobber alltid hardt i begge ender av banen. I dag var hun spesielt god i forsvar. Nora Mørk og Linn Jørum Sulland deler spilletiden på høyre back og begge fikk vist seg godt frem i kveld. Nora ble delt toppscorer i kampen med lagvennine Linn-Kristin Riegelhuth Koren, som gjennomførte en solid kamp. Tine Rustad Albertsen spilte mesteparten av kampen på venstre kant. Den oppgaven løste allsidige Albertsen bra og satt inn tre baller bak Rundbråten.

Den mest effektive larvikspillern i kveld heter Isabel Blanco. Hun satt inn fem mål på seks skuddforsøk og skaffet laget flere 7-meterskast.

Søndag 14. september er det klart for hjemmepremiere, da kommer nyopprykkede Halden på besøk. De bør sørge for at løpeskoa er på snøret på når klokka slår 1700.