Er din trener Norges beste? – Larvik

Er din trener Norges beste?

For fjerde år på rad jakter idretts-Norge på årets beste trenerforbilde. Jurymedlem Karoline Dyhre Breivang mener en god trener trives med å være en veileder.

Kåringen er en del av en kampanje som hyller trenerne over hele landet og setter fokus på den viktige rollen de har som forbilder for våre unge idrettsutøvere. De aller beste trenerne ser om utøverne trives og vet at de selv blir sett på som rollemodeller. For mange barn og unge er idretten et verdifullt fristed.

Karoline Dyhre Breivang er ambassadør og jurymedlem for kåringen og hun er glad for å være med og hylle den innsatsen som legges ned av ildsjeler i klubber landet rundt:

– En god trener bryr seg om utøverne sine og trives med å være en veileder. Trenerens væremåte og holdninger blir lagt merke til. Derfor må treneren gå foran med et godt eksempel.

trenerforbilde.no kan utøverne fram til 22. september selv nominere sin trener, uansett alder og idrett. Vinneren kåres 28. september. Foruten heder og ære vil premien være en treningsøkt med en av kampanjens flotte ambassadører.

Breivang stiller på lag med flere av landets største idrettsprofiler. Cecilia Brækhus, Morten Gamst Pedersen, Tiril Sjåstad Christiansen, Sarah Louise Rung, Magnus Moan, Ingrid Kristiansen og Alexandra Kakurina er alle ambassadører for kampanjen. Og med Frode Kyvåg som juryformann, er kåringen sikret en verdig vinner!

– Hvert år blir vi utrolig inspirerte når nominasjoner strømmer inn fra barn og unge. Det er tydelig at treneren har en unik posisjon i unge utøveres liv. Vi håper at vi også i år får inn mange flotte historier om disse hverdagsheltene, sier daglig leder i AV-OG-TIL Kari Randen.

Sammen med alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL jobber Norges Håndballforbund, Norges Fotballforbund, Norges Danseforbund, Norges Kampsportforbund og Norges Svømmeforbund for at idretten skal være en trygg og alkoholfri arena for barn og unge. Kåringen av Norges beste trenerforbilde er en del av konseptet Se & bli sett, hvor målsetningen er å bevisstgjøre trenere og ledere på den viktige rollen de har som forbilder.