Polakker med trøkk – Larvik

Polakker med trøkk

I alle år har «Vikingane» jobbet hardt og godt for å få publikum til å støtte Larvik i kampene i Bergslihallen og Arena Larvik. Søndag fikk de god drahjelp fra ca. 70 Larvik-bosatte polakker, som for øvrig har satt seg som mål å bli over 100 supportere på Larviks kamper. Samarbeidet gikk utmerket, noe spillerne kunne bekrefte.

-Det var kjempeartig at så mange av de kom på den første kampen vår, forteller Karoline Dyhre Breivang. Vi hørte en klar forskjell i støtten ute på banen, og det virket som resten av de fremmøtte lot seg rive med. Jeg møtte en av jentene som var med i gjengen på Stamina dagen etter, og hun hadde nesten ikke stemme etter å ha heiet seg gjennom hele kampen. 

-Vikingane har alltid gitt alt når vi spiller, men de har vært litt alene, noen ganger mot overmakten, når vi har hatt besøk av klubber som f.eks. Györ og Buducnost. Det er flott at vi ikke bare har fått en flott håndballspiller fra Polen i Alina, men også et solid tilskudd på tribunen. Sammen med Vikingane bør dette bli veldig bra! Vi spillerne gleder oss til fortsettelsen, avslutter Breivang.

Ideen om en polsk supportergjeng dukket opp etter at Larvik signerte Alina Wojtas fra Lublin i Polen. De som har fulgt med i internasjonal idrett kan ikke ha unngått å få med seg hvor engasjerte polakkene er når de er på kamper og idrettsarrangementer. Sist vinter overtok de rett og slett Holmenkollen-søndagen da de heiet frem Piotr Zyla til delt seier med Gregor Schlirenzauer i hopprennet.

Det engasjementet vil vi gjerne ha med inn i Arena Larvik når sesongen nå er i gang og vi gleder oss også til fortsettelsen. Allerede søndag er de tilbake. Da kommer Fredrikstadpå besøk.

Torsdag 25. september gir vi ut vårt eget magasin «Kontra». Der kan du lese mer om denne flotte gjengen.

Larvik-Fredrikstad, søndag 21. september kl.1700 i Arena Larvik.