Jakten på Larvik – Larvik

Jakten på Larvik

Vipers Kristiansand uttalt jakten på Larvik har startet, men før ettermiddagens kamp er ikke tonene like offensive fra Larviks tidligere trener og nåværende Vipers-trener Gunnar Pettersen. Til lokalavisen Færderelandsvennen sier Pettersen at han vil være fornøyd med 10-12 måls nederlag.

Nå har ikke Vipers på noen måte sagt at de skal ta igjen Larvik i et jafs. Klubben har uttalt at det er målet på sikt. Det var vel noe av det som fikk Gunnar P til å ta jobben i Kristiansand, nettopp fordi at klubben uttalte at de skal ta igjen Larvik- ikke bare prøve å gjøre det!

Foran det første møtet denne sesongen er ikke tonene like offensive. Til fvn.no forteller trener Pettersen at han vil være fornøyd med et kontrollert nederlag.

– Vi går ikke inn i kampen med et realistisk mål om å vinne. For å si det rett ut så er det å tro på julesnissen, sier Pettersen dagen etter 22-20-seieren mot nyopprykkede Halden til fvn.no.

-Da jeg for to år siden var trener i en halv sesong i Flint, satte vi en målsetting om å ikke tape med mer enn ti mål. Resultatet ble 30-20. Dermed ble det en positiv «greie». Kanskje vi skal sette oss et mål om å klare oss best mot Larvik på bortebane så langt, sier Pettersen.

Ser man på de siste 20 seriemøtene de siste 10 årene vil man se at Larvik har et snit på 14, 85 plussmål mot Vipers. I Larvik hele 16,87.

– Hva vil være et bra resultat i den fasen dere er i hvor dere skal kutte gapet til Larvik?

– 10-12 mål.

Han understreker imidlertid at de kommer til å forberede seg til kampen akkurat som vanlig?

– Jeg tror mange tenker at det ikke er vits i å forbedre seg når de taper uansett, men vi forbedrer oss som vanlig. Og så må vi forsøke å ta bort noe av den overdrevene respekten. Det går an å finte bort og skyte rundt en Larvik-spiller også, men du må tro på selv.

Spiller Susann Iren Hall går imidlertid på banen for slå Larvik.

– Motivasjonen er på topp. Det gjelder å gjøre ting vi vet at vi kan og unngå tekniske feil for da blir vi straffet i kontra, sier Hall.

Hvordan det hele ender får vi svar på i ettermiddag!

Larvik- Vipers Kristiansand, Grundigligaen, lørdag 27 september kl.1600 i Arnea Larvik