Vil til Budapest – Larvik

Vil til Budapest

Før oppstarten av sesongens EHF Champions League (CL) kjører nettstedet ehfcl.com en presentasjon av de 16 lagene som skal delta i årets utgave. Først ut i Larviks gruppe er HCM Baia Mare med Camilla Herrem på laget, relativt ferske i denne sammenhengen, men meget hardtsatsende. Larvik møter Baia Mare i Romania fredag 31. oktober og i Larvik lørdag 8. november.

Etter at Oltchim Valcea gikk på trynet økonomisk for to sesonger siden har Baia Mare sett sitt snitt til å overta tronen som nasjonens beste lag. Riktignok gjør CSM Bucuresti sitt beste for å holde følge, også de med mange nysigneringer før denne sesongen.

Deres første møte med Champions League endte med sisteplass i gruppespillet bak Györ, Thüringer og Hypo. Det hører med til historien at lagene 2, 3 og 4 endte på samme poengsum, men med Thüringer som bete lag i de innbyrdes oppgjørene.

Det la ingen demper på viljen til å satse videre, med byen og deres ordfører som største pådriver og sponsor. Foran denne sesongen har klubben slått på stortrommen og hentet inn flere internasjonale stjerner. I tillegg har mange av de beste spillerne i Romania funnet veien til Baia Mare.

Fra Hypo har de hentet spilleren som ble kåret til «World Handball Player of the Year» i 2012 brailianske Alexandra Do Nacimento. Der tok de også Barbara Arenhart, målvakta som skal ha en stor del av æren for at Brasil ble verdensmestere i 2013. I tillegg har de hentet fire spillere fra Russland og den nederlandske målmaskinen Lois Abbingh, samt nevnte Herrem.

Nå ønsker Baia Mare og gjøre som et annet lag som har bygget opp et topplag på kort tid, Vardar Skopje, nå hele veien til Final4, slik makedonerne klarte på første forsøk forrige sesong. Nå gjenstår det å se om en rekke verdensstjerner også kan bli et verdensklasselag!

-Vi fikk vår første smak av Champions League i fjor og likte opplevelsen, forteller klubbens manager Liviu Bala til ehfcl.com. I år vil vi nå lenger og vi har satt sammen en meget sterk tropp med mange toppspillere som vi tror skal få oppleve en meget lang reise i Champions League.

-Forhåpentligvis gir jeg min neste uttalelse til dere før Final4 i mai, avslutter Bala.

Klubbens kaptein, den rumenske storstjernen Neli Ardean Elisei, som også er en av klubbens nykommere, er noe mer reservert i sine uttalelser.

-Vi ser frem til å spille Champions League. Det er disse kampene vi trener for, og jeg tror hver enkelt spiller håper å gå så langt som mulig i denne prestisjetunge turneringen. Vi har jobbet veldig hardt og vi har et sterkt lag. Vi ønsker å vise oss frem fra vår beste side i Champions League.

Baia Mare starter turneringen med hjemmekamp mot MKS Selgros Lublin fredag 17. oktober. Dagen før Larvik tar imot Metz i Arena Larvik.

Spillere inn:

Valentina Neli Ardean Elisei (CSM Cetate Devatrans)
Camilla Herrem (Byasen Trondheim)
Barbara Arenhart (Hypo Niederösterreich)
Alexandra Do Nascimento (Hypo Niederösterreich)
Ekaterina Davydenko (Lada)
Ksenia Makeeva (Dinamo Volgograd)
Elena Gjeorgjievska (Buducnost)
Lois Abbingh (VFL Oldenburg)
Liliya Artsiukhovich (Zvezda Zvenigorod)
Anastasiya Lobach (Zvezda Zvenigorod)
Bianca Elena Tiron (CSU Neptun Constanta)
Yuliya Dumanska (CSU Neptun Constanta).

 

Spillere ut:

Aneta Pirvut (SCM Craiova)
Andrada Maior Pasca (HC Zalau)
Andrada Cynthia Tomescu (SCM Craiova)
Oana Carmina Bondar (Corona Brasov)
Renata Andrada Ghionea (ukjent)
Mihaela Andreea Babeanu (HCM Ramnicu Valcea)
Diana Alina Puiu (HC Zalau)
Alexandra Loredana Ciunt (HC Zalau)
Reka Tamas (Muresul Targu Mures)
Ana-Maria Tanasie (SCM Craiova)

Trener: Costica Buceschi (siden 2011)

Meritter

Women’s EHF Champions League:

Deltager (inkl. 2014/15): 2

Gruppespill: 2013/14

Challenge Cup:

Finalist: 2002/03 (tapte finalen mot tyske Borussia Dortmund)

Ligamester: 1 (2014)

Cupmester: 2 (2013, 2014)

HUSK!

LARVIK-OPPSAL, GRUNDIGLIGAEN, ONSDAG 15. OKTOBER KL. 1830 I ARENA LARVIK

LARVIK- METZ HANDBALL, CHAMPIONS LEAGUE, LØRDAG 18.OKTOBER KL. 1830 I ARENA LARVIK