Norge slo verdensmesterne – Larvik

Norge slo verdensmesterne

Norge startet Golden League-turneringen på aller beste måte ved å slå regjerende verdensmester Brasil 31-27 i Gråkjær Arena i Holstebro. Førsteomgangen ga ikke bud på at det kom til å skje, men så skrudde ungdomsrekka opp farten og snudde kampen i løpet av snaue åtte minutter

Brasil ledet 16-13 til pause og så ut til å ha ganske god kontroll på kampen. Norges angrepsspill var preget av tekniske feil og for mange skuddbom i førsteomgang. Det ga Brasil veldig mange kontringsmuligheter som de også benyttet godt. Halvparten av de 16 scoringene kom via kontringer.

I andre omgang endret kampbildet seg fullstendig mye takket være ”90/91-gjengen” som ble både europamestere og verdensmestere som juniorer. Backrekka med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen skrudde opp tempoet betraktelig. De fikk med seg Sanna Solberg enda yngre Stine Skogrand som sikre avsluttere fra kant og da ble det rett og slett for mye å holde orden på for det Brasilianske forsvaret. Bakerst storspilte søster Solberg mellom stengene og endte på en redningsprosent tett opp mot femti i andre omgang.

Denne gjengen sørget for at Norge vant de første åtte minuttene av andre omgang 8-1. Den starten klarte aldri Brasil å hente seg fra og måtte faktisk ha hjelp fra de danske dommerne for å score omgangens andre mål da Sanna Solberg regelrett ble torpedert i forsvar med begge føttene på riktig side av 6-meteren. Syv-meter ble svaret på det.

Med et kvarter igjen å spille ledet Norge 26-20. Da skiftet Brasil til en offensiv forsvarsformasjon. Det stoppet blødningen noe, men Norge kunne kontrollere inn til seier 31-27.

Det er et meget respektabelt resultat med tanke på alle endringene Norge har hatt i spillertroppen det siste året. Brasil kom tross alt med stort sett samtlige spillere som ble verdensmestere i Serbia for snaue 10 måneder siden.

Golden League fortsetter for Norges del med kamp mot Frankrike i Esbjerg på lørdag. Kampstart kl.1445 og kampen kan sees på TV2 Sportskanalen

Norges målscorere i Gråkjær Arena, Holstebro, Danmark:
Veronica Kristiansen og Nora Mørk – 6 mål hver, Stine Bredal Oftedal 5 mål, Betina Riegelhuth 3 mål, Sanna Solberg 3 mål, Camilla Herrem 3 mål, Stine Skogrand 2 mål, Pernille Wibe 2 mål og Linn Jørum Sulland 1 mål.

For Brasil ble Ana Belo toppscorer med 7 mål.

Utvisninger: Brasil 4 x 2 minutter, Norge 2 x 2 minutter