Norge imponerte mot Frankrike – Larvik

Norge imponerte mot Frankrike

Norge leverte nok en imponerende forestilling under Golden League i Danmark da de tok sin andre strake seier i turneringen ved å slå Frankrike 23-15.I dag var det to gode omganger som gjorde susen, samt en suveren Kari Aalvik Grímsbø i buret.

Norge så solide ut gjennom hele første omgang. Defansivt var det trygt og godt- noe som skulle bli enda bedre i andre omgang. Stine Bredal Oftedal styrte skuta godt, Linn jørum Sulland traf ffra distanse, samtidig som både Veroniva Kristiansen og Nora Mørk fulgte godt opp. Til pause ledet Norge 14-9.

Etter pause tok Kari Aalvik Grimsbø over showet med en oppvisning mellom stengene på sin egen hjemmebane i Esbjerg som tok oss tilbake til OL i London i 2012. Hun stod med 6 redninger før pause. Etter pause tok hun alt utenom et skudd de første 18. minuttene og endte med 13 redninger i omgangen- 19 totalt og en redningsprosent på 55. Frankrike tok time out på stillingen 20-10. Etter den var det Norge som rotet litt og Frankrike kunne kutte noe ned forspranget noe.

Noe som gledet litt ekstra var at debutantene Emilie Arntzen Hegh, datter av tidligere landslagskaptein Hanne Hegh, og Vilde Ingstad fikk slippe til i dag. Vilde Ingstad slapp til allerede i første omgang, men måtte vente til slutten av kampen før debutantscoringen kom. Emilie Hegh Arntzen slapp ikke til før et stykke ut i andre omgang. Det tok ikke lang tid før sekretæren måtte notere scoring på unge Hegh i protokollen. FHun dundret inn to kanonkuler til før sluttsignalet gikk.

Norge møter Danmark søndag kveld kl.2100. Danskene tapte 22-19 for Frankrike i deres første kamp i turneringen. .