Danmark sterkest til slutt – Larvik

Danmark sterkest til slutt

Norge ledet lenge kveldens finalekamp mot Danmark, men i kampens seks siste minutter kom danskene med en sluttspurt som ble for tøff for Norge. Danskene vant til slutt 26-22, noe som også ga turneringsseier. Seieren mot Norge kan de i stor grad takke Larvik-spiller Sandra Toft for. Hun stod en fenomenal kamp og leverte over 20 redninger i kampen.

Norge fikk den beste starten av de to lagene. Halvveis i første omgang ledet Norge 10-5. Danskene startet kampen med noen av de litt mindre rutinerte spillerne ute på banen, men midtveis i omgangen sendte Jan Pytlick inn flere av de med litt lenger fartstid på landslaget. Det sendte Danmark inn i kampen igjen og til pause var den norske ledelsen kuttet til 13-12.

De første tretti minuttene stod Norge godt imot i etablert forsvar. Baklengsmålene kom i stor grad detter slurv og skuddbom i angrep. Hele syv av de tolv målene dansken scoret før pause kom som et resultat av kontringer og godt timede ankomster.

Norge startet andre omgang like godt som den første og ledet kampen med fem mål etter kun syv minutter av omgangen. Deretter ble det slurvet litt noe som nok en gang ga danskene et par kjappe kontringer og kontakt igjen.

Kvaliteten på Norges angrepsspill var stadig synkende det siste kvarteret, og når mulighetene bøy seg stod som oftest Sandra Toft i veien. Det lå litt i luften at det ville gå danskenes vei med snaue ti minutter igjen. Sluttspurten kom og Norge kollapset.

-Vi må stille opp noen store karer i forsvar på trening før vi går i gang med Møbelringen Cup. Vi trenger å trene på å bryte ned 6-0 forsvar med store midtforsvarere, sa Thorir Hergeirsson til TV2 etter kampen, og med det satt han ord på Norges største utfordring i kveld.

Selv om det ble tap i kveld har de norske jentene vist at man blir å regne med når alvoret starter i desember. Forsvars- og målvaktsspillet ser ut til å være på rett vei. Får Norge inn litt mer stabilitet i angrepsspillet kan adventstiden bli fin for alle håndballinteresserte.

Lagene møtes igjen når Golden League forsetter med Møbelringen Cup i Norge. Torsdag 27. november spiller Norge mot Danmark i Arena Larvik kl.2140.