Drømmestart på Champions League – Larvik

Drømmestart på Champions League

Første omgangen var av det litt forsiktige slaget sett med Larvik-øyne, men når andre omgang dro i gang kjente vi igjen laget. Knalltøft bakover med hurtige kontringer sendte Larvik fra pauseresultatet 11-11 til ledelse 18-12 i løpet av snaue tolv minutter. Metz krabbet så smått opp i ryggen på Larvik igjen og var bare tre mål bak på et tidspunkt. Da satt Larvik inn et ekstra gir som ga en syvmålsledelse med drøye seks minutter igjen å spille. Til slutt kunne Larvik ta imot velfortjent appalaus fra 3200 tilskuere for sluttresultatet 25-20. Den applausen ble gjengjeldt fra spillerne som viste at de satt stor pris på støtten de fikk i kveld. Den var formidabel.

Nora i front

Ei som ikke var preget av stundens alvor i kveld var Nora Mørk. Hun var et angrep alene i starten av kampen. Hun scoret Larviks fire første mål og syv av de elleve Larvik fikk lurt inn i Metz-målet før pause. Det ble fire scoringer til i andre omgang, deriblant de to første i omgangen, totalt ni av Larvik tretten scvoringer på det tidspunktet. I tillegg var hun nest sist på flere av Larviks scoringer. Da lagene stod oppstilt for å ta imot prisen for lagenes beste spillere spurte speaker hallen om hvem som var Larviks beste spiller og svaret kom unison; Nora Mørk!

Nora var ikke alene om å dra Larvik til seier i kveld, men hun satt standarden for det som skulle komme. Isabel Blanco kjempet en knallhard fight inne på linja. dominerte ikke i målprotokollen,  fikk med seg flere syvmetere, samtidig som hun pådro Metz flere utvisninger.

Sanna Solberg debuterte i turneringen med å ta plassen bak Nora i målprotokollen med fire mål. Gro Hammerseng-Edin jobbet som vanlig utrettelig og gikk foran da Larvik fikk løftet opp forsvaret i andre omgang. Det ga gode arbeidbetingelser for Sandra Toft som kom inn i målet igjen fra start av i andre omgang. Selv om Larvik kun slapp inn elleve mål til pause fikk hun og Alma Hasanic litt lite hjelp når Metz først kom til avslutning. Det endret seg totalt i andre omgang og Sandra kvitterte med en flott innsats mellom stengene. Veldig godt å se at hun har egenskapene som skal til for å løfte seg etter en litt tung start!

Sandra fyller 25 år i dag og vi kan trygt si at den sluttet på topp!

Elektrisk stemning!

Det går ikke an å ikke beskrive stemningen som var i Arena Larvik i kveld. Hele arrangementet hadde arbeidtittelen «ELektrisk stemning» og det ble det. Larviks start på et gruppespill har aldri vært så godt besøkt- 3200 tilskuere. Den gamle rejkorden var på 2500 og stammet fra kampen høsten 2009 mellom Larvik og FC København med Anja Andersen på benken og vår egen Linka på motsatt banehalvdel.
Vi skal huske at det har vært spilt to Champions League-finaler i Arena Larvik, men aldri har stemningen vært så ellevil som i dag. Vår nye polske supportergjeng og Vikingane gikk foran og resten av hallen fulgte etter. Der var særlig alle ungene som var på Champions League Cup i Arena helt rå!

Vi retter en stor takk til alle som kom og var med på å skape tidenes steming i Arena Larvik. Vi håper på samme trykk når Baia Mare og Camilla Herrem kommer på besøk lørdag 8. november. Før den tid fortsetter Champions League med to bortekamper mot MKS Lublin og nevnte Baia Mare. Vi har mye moro i vente!