Et skritt nærmere Cupfinalen – Larvik

Et skritt nærmere Cupfinalen

Tertnes sjokkerte Larvik i åpningsminuttene av kveldens kvartfinale i Cupen (NM). Etter drøye seks minutter ledet gjestene 6-1. Larvik fikk etterhvert stoppet blødningen, men klarte ikke å komme ajour før pause. Bergenserne ledet 14-12 etter de første tretti minuttene. Larvik brukte pausen godt og slo hardt tilbake i andre omgang. Den ble vunnet 18-8 og kampen 30-22. Nå venter vi spent på utfallet av trekningen av semifinalene i morgen kveld. Øvrige kvartfinaler blir spilt i morgen og kan følges på TV2 Sportskanalens HåndballXtra.

Larvik hvilte noen av spillerne som hadde jobbet hardt og lenge i kampen mot Metz på lørdag. Før det var gått et kvarter av kampen var de tilbake på banen for å ta tak . Nora Mørk slo an tonen fremover og Gro Hammerseng-Edin og Isabel Blanco fikk opp energinivået i den defensive jobbingen. Helt bakerst overtok Sandra Toft mellom stengene og hun gjorde en nok en gang en meget god jobb, så god at en jury i hallen kåret henne til Larviks beste spiller i kampen.

Larvik startet andre omgang friskt, men fikk ikke ballen inn bak en God Marie Davidsen i Tertnes-målet i åpningsminuttene. Tertnes stakk kjapt til 16-12, men da tente Larvik-spillerne på alle plugger. Larvik passerte Tertnes da Nora Mørk gikk på et gjennombrudd etter snaue 11 minutter i omgangen, og sendte Larvik ledelsen 18-17. Tertnes hadde i samme periode mistet sin meget gode bakspiller Tonje Løseth, som pådro seg sin tredje utvisning og dermed rødt kort tidlig i omgangen og etter det ble det veldig tungt for Tertnes.

Larvik ledet på det meste med ni mål 30-21, som ble til 30-22 da Birgitte Karlsen Hagen Tertnes sitt siste mål via et gjennombrudd snaue to minutter før slutt.

Stor takk til Tjølling for et flott gjennomført arrangement og til de 320 tilskuerne som fant veien dit i regnværet.

Med det er Larvik klare for semifinale i Cupen. Den spilles onsdag 5. november, tre dager før Larvik tar imot Baia Mare i Arena Larvik.

Onsdag morgen reiser Larvik til Lublin for å forberede seg til den viktige kampen mot MKS Selgros Lublin på fredag. Kampen starter kl.2015 og du kan se den på Viasat 4 og Viaplay.