-Litt rart å være tilbake – Larvik

-Litt rart å være tilbake

I går var Alina Wojtas tilbake i Globus Arena, hallen hun tilbrakte fem sesonger før hun reiste til Larvik. Her vant hun fire seriemesteskap og to cuptitler med sine gamle lagvenninner. Kanskje ikke så rart at hun synes det var litt rart å være tilbake etter såpass kort tid i Larvik.

Det var muligens skjebnens ironi som spilte inn da MKS Selgros Lublin ble trukket ut som en av Larviks motstandere i Champions League under trekningen i Wien i slutten av juni. Alina hadde ikke mer enn takket ja til å spille for Larvik før beskjeden kom om at hennes gamle klubb ble Larviks andre motstander i gruppespillet. MKS Selgros Lublin overtok hallen etter at Larvik var ferdig med sin trening i går, og det var ikke vanskelig å se at gjensynet med Alina var populært.

-Det føles litt rart å skulle spille mot min gamle klubb og venninner i min første sesong i Larvik. Jeg har mange gode minner herfra, men i kveld er det kamp og da må alle følelser legges tilside, selv om det nok blir litt vanskelig de første minuttene. Litt ekstra kribling i kroppen kommer jeg nok til å ha, men det skal gå fort over, ler Alina.

Som i Larvik vokser interessen rundt klubben når laget spiller internasjonalt. Lublin gjorde come back i Champions League i fjor etter ti års fravær, de endte sist i sin pulje med null poeng, bak FC Midtjylland, Buducnost og FTC Budapest, tre sterke lag hvor de to førstnevnte endte opp i Final4 i Budapest i våres. Publikum backet godt opp rundt laget sitt på hjemmebane. Både FCM og FTC fikk føle det når de var på besøk. FCM vant mirakiløst 25-24 etter at de snudde kampen i løpet av noen sekunder i sluttminuttet. Hjemmekampen vant FCM med 11 mål, 37-26. FTC måtte også jobbe hardt i Lublin de vant 26-24 når de var på besøk her, en uke etter at de vant 40-25 mot polakkene på hjemmbane. Det er mye som tyder på at MKS Selgros Lublin kan beskrives som et typisk hjemmelag i en turnering som de siste årene har utvist langt mindre forskjeller mellom det å spille på hjemmebane kontra bortebane.

-Det blir garantert mye folk på kampen i dag. Hallen tar såpass mye som 5000 tilskurere og jeg blir ikke overrasket om det dukker opp rundt en 3500 tilskuere som ville drive laget sitt fremover forteller Alina.

Alina forventer at Lublin vil forsøke å sjokkere Larvik i innledningsminuttene.

-Jeg tror at de vil komme til kamp i en slags angrepsposisjon. Larvik har og har i lang tid hatt stort navn i internasjonal håndball og prestert godt i denne turneringen i en årrekke. Det har ikke min gamle klubb, derfor tror jeg ikke de føler at de har noe press på seg på hjemmebane, mot de mer tradisjonelle  toppklubbene i Europa. Vi må virkelig være klare fra start i kveld!

Sist helg spilte Larvik bortimot samtlige seksti minutter mot et offenivt Metz-forsvar. I følge Alina kommer nok ikke det til å skje i kveld.

-Nei, jeg tror at de kommer til å stole på sitt meget aggressive  6-0 forsvar. Det spilte vi nesten alltid i min tid her, med noen unntak selvfølgelig. Dersom noen i motstanderlaget blir for dominerende kunne vii endre til 5-1 eller spille med frimerke.

Mot Baia Mare så vi et Lublin-lag som så overreaksende kvikke ut i kampinnledningen hvor de tok hjemmelaget litt på senga med sitt høye tempo og ledet 10-6 før rumenerne fikk summet seg.

-Kontringsspillet er helt klart en viktig brikke i spillet deres og det må vi virkelig se opp for, sier Alina.

På spørsmål om de orker å gjennomføre det i 60 minutter for vi se det lure smilet hennes i et lite sekund.

-Ja, si det. De benytter gjerne ikke så mange spillere i løpet av en kamp, og det kan muligens bli utslagsgivende, men det er et godt lag og med god støtte fra publikum kan det gi ekstra krefter. Vi rett og slett være forberedt på å jobbe hardere enn dem i hele kampen, avslutter Alina.

Kampen starter klokken 2015 og den ser du på Viasat 4. Sendestart klokken 2000.