Kamp nummer 500 i eliteserien – Larvik

Kamp nummer 500 i eliteserien

I kveld runder Larvik HK 500 kamper i eliteserien for kvinner. Fire spillere har deltatt i mer enn halvparten av disse.

Klubblegender på topp

Det er ikke overraskende at det er tre klubblegender på toppen av denne listen, og en som er på vei til å bli det. To av disse kommer nok til å øke antall kamper allerede denne sesongen. Tonje Larsen topper listen, og satser på å være tilbake på banen etter jul. På fjerdeplass finner vi hun som innehar alle klubbens scoringsrekorder, Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Hun er alltid på banen og vil nok ta godt innpå Kari Mette Johansen som innehar tredjeplassen på listen. På andre plass finner vi ikke overraskende Lene Rantala.

374 Tonje Larsen

367 Lene Rantala

306 Kari Mette Johansen

254 Linn-Kristin Riegelhuth Koren

 

Nest best i historien

I løpet av de 500 kampene har Larvik spilt seg opp til å bli historiens nest beste lag i Norge. Kun Byåsen er foran på Adelskalenderen, en sammenlagt-tabell over de 51 lagene som har spilt på øverste nivå i norsk kvinnehåndball.

Nettopp Byåsen vil denne sesongen bli første lag som når 1000 poeng på Adelskalenderen. Trønderne mangler kun to poeng dit. Kommer de to poengene i neste seriekamp blir det i Byåsens kamp nummer 693 i eliteserien.

Til sammenligning har Larvik allerede 938 poeng etter 560 kamper på Adelskalenderen. Det gir Larvik et snitt på 1,68 poeng per kamp, mens Byåsens snitt er 1,44.

Nå kan disse tallene virke litt forvirrende, men i totalantallet på 560 kamper på Adelskalenderen hører moderklubben Larvik Turns resultater med i beregningen. Larvik Turn spilte tre sesonger på øverste nivå på 80-tallet.

*Norges Håndballforbund har utelatt kampene som avgjorde serien i 2003/04 på Adelskalenderen. Den sesongen ble det spilt et annet seriesystem og kun kampene i grunnserien og mellomspillet derfra er tatt med.