Jeg har en plan! – Larvik

Jeg har en plan!

Nei det er ikke Arve Opsahl som Egon i Olsenbanden vi skal snakke om her. Det er Sandra Toft og hennes inngående studier av motstandernes skyttere vi skal sjekke ut. Fredag måtte Baia Mares 7-meterskyttere se at Sandra reddet eller presset hele 7 av 11 7-metere vekk fra målet. Hun reddet fire og presset tre utenfor eller i trverket, i tillegg var hun borti to til på deres vei inn i målet.

Det er en dårlig skjult hemmelighet i håndballmiljøet at Sandra er litt «nerdete» i sin tilnærming til kamper. Fredag ettermiddag, noen timer før avkast, fant vi henne sittende i en halvmørk krok i restauranten på hotellet i Baia Mare, med hodetelefoner, en Mac og en stabel med notater og skuddskjemaer foran seg. Der la hun de siste planene foran det som til slutt skulle bli temmelig avgjørende for utfallet av kampen. Duellene mot Baia Mares 7-meter spesialister.

-Jeg studerer motstanderne meget nøye foran kampene, og oppdaterer og arkiverer alle notater jeg lager til senere bruk, forteller Sandra. Etter at jeg kom til Larvik har jeg blidt nødt til å starte forfra igen. Jeg hadde flere sesonger samlet med notater og skuddskjemaer fra den danske ligaen samlet  i en stor bok(bildet nedenfor). Den har jeg ikke særlig nytte av nå. I tillegg dukker det opp mange nye oppgaver med spill i Champions League, hvor det er mange spillere som jeg ikke har møtt så altor ofte eller i det hele tatt. Da blir det en del ekstra jobb, men det er jo rett og slett bare moro. Det er på dette nivået jeg har drømt om å spille omtrent siden jeg startet med håndball.

Mot Baia Mare kan vi trygt si at Sandra ikke hadde de beste arbeidsforholdene i store deler av kampen. Baia Mares bakspillere kom vel ofte veldig nær Larviks forsvar, og som et resultat av det ble de tildelt hele 11 7-metere. Nå er det jo slik at de fleste som vanligvis tar 7-metere har flere varianter å skilte med. Hvordan klarte du å velge rett så ofte?

-Jeg vet at de har flere varianter å velge mellom, og da benytter jeg mine egne metoder når jeg tar et valg. Det kan være alt fra et ansiktsuttrykk til hvordan de har skutt ellers i kampen. Det er flere faktorer som spiller inn. Man skal heller ikke undervurdere tid og stilling.

Lobben fra Elisei da?

-Hun så sånn passe arrogant ut, avslutter Sandra

Sandra og Larvik går inn i en ny hektisk uke. Onsdag er det semifinale i Cupen (NM) mot Nordstrand i Oslo og på lørdag er det duket for en ny duell med Baia Mare. Denne gangen i Arena Larvik med kampstart kl.1815.

Da håper vi at Sandra slipper å få 11 7-metere imot.Da vil vi forhåpentligvis se et langt mer aggresivt Larvik-forsvar, man kan ikke forvente at målvaktene kun slipper inn 36 prosent av motstandernes forsøk fra 7-metersmerke.

Sandras danske «Skuddbok»

Larvik-HCM Baia Mare, lørdag 8.november kl.1815 i Arena Larvik