-Veldig mye! – Larvik

-Veldig mye!

-Veldig mye, er svaret vi får når vi spør Karo om hva støtten fra publikum betydde for laget under kampen mot Metz i åpningsrunden i Champions League i oktober. Når Karo mener det, bør man lytte. Dama har nemlig rundet 100 kamper i den gjeveste turneringen- det er også veldig mye eller mange som det nok heter. Det gjorde hun da Larvik slo Lublin 28-23 for fjorten dager siden.

Hundre kamper i Champions League er mye. Det forteller litt om hvilken fantastisk karriere hun er i gang med. Vi slo av en prat med Karo hvor hun forteller litt om håndball-livet.

Det å stå igjen som vinner av Champions League i 2011 tar vi for gitt at er ditt beste minne fra turneringen. Hvilke andre minner har du fra tida på veien i de snaue 10 sesongene du har deltatt i Champions League?

Det er alltid en stor opplevelse å spille for fulle tribuner i Moraca. Semifinalen mot Buducnost der det året vi vant turneringen var helt fantastisk!  Du hørte knapt deg selv tenke og jeg klarte nesten ikke å regne ut 5+9 (altså hvor mange mål vi hadde å gå på underveis) selv om jeg talte på fingrene!

– Ellers var ut og inn av Togliatti på knapt et døgn i forbindelse med en kamp mot Lada også en opplevelse. Kropp og hode var ikke helt med akkurat. Å ikke rekke flyet og vente 8-9timer i Wien er heller ikke artig. Da hjelper det med to poeng i bagasjen.

-Det å varme opp med boblejakke, vanter og lue i Skopje det ene året, var også en opplevelse.  I garderoben var det supervarmt, så man ville nesten ikke gå ut å spille kamp.

 

Større motspillere- tøffere fysisk

Det snakkes ofte om at det er en stor overgang for dere spillere når dere går fra spill i den hjemlige serien til kampene i Champions League. Hvordan er det?

– Det er mye mer fysisk og spillerne i Mellom-Europa er generelt mye høyere enn sine kollegaer i Grundigligaen. I tillegg tillater dommerne langt mer fysisk spill i Champions League. Det er jevnere, og lagene vi møter er ganske mye bedre.

-Så hender det jo at vi noen ganger opplever at hjemmelaget får noen flere fordeler enn oss, forteller Karo med et lurt smil rundt munnen.

Du har jo bøttevis med erfaring fra landslaget også. Hva skiller landskampene og mesterskapene fra kampene i Champions League?

– Det er noen bortebaner i E-cup, spesielt Mellom-Europa, hvor publikum lager et lurveleven som man ikke alltid møter med landslaget.  Det er ellers et større medietrykk når det er mesterskap. Det er veldig gøy å spille begge deler!

Denne helgen står en ny kamp mot Baia Mare for tur. Sist fredag ble det en thriller av det sjeldne slaget, som heldigvis endte godt. Hva må forbedres for at dere skal vinne kamp nummer to mot rumenerne?

– Vi må være enda tøffere og tettere i forsvar slik at vi kan få kjørt mer kontra på dem enn vi fikk til i Baia Mare. Vi må også utnytte deres svakheter i forsvar bedre. De gjorde ikke noe annet enn det vi visste fra før, og det føles således bra å ha møtt de en gang. Jeg liker bedre å ha spilt mot lag en gang og kjent de på kroppen. 

 

Merker støtten fra tribunen

Kampen på lørdag er den andre av tre hjemmekamper i gruppespillet. Premierekampen mot Metz var veldig godt besøkt og de som kom ga virkelig alt de hadde for å støtte dere som var ute på banen. Hva betyr en slik støtte for dere jentene?

-VELDIG MYE, her svarer Karo med store bokstaver.

–Allerede under oppvarmingen merket vi at noe var på gang. Publikum var tidlig på plass, vi merket at stemningen og forventningene steg fra minutt til minutt.

-Det var faktisk gøy å varme opp!

-Man får både et ekstra gir og ekstra energi i kroppen når det er mange mennesker som lager mye liv.  I Romania forrige helg hørte man jo ikke hva de som stod 1,5m fra deg sa – selv om de ropte ALT de kunne. Jo flere folk – desto mer artig å spille. Jeg håper at vi får æren av å oppleve det på lørdag også.

-Det betyr mye å føle at vi, sammen med publikum, eier vår egen hjemmebane, avslutter en forventningsfull Karoline Dyhre Breivang, som nå forbereder seg til sin kamp nummer 102 i verdens gjeveste klubbturnering.

Gull verdt!

Larviks kaptein Gro Hammerseng-Edin har et stykke igjen til hun runder 100 kamper i Champions League og er lett å få i tale når vi ber henne beskrive Karo som lagvenninne.

– Som menneske er hun svært oppmerksom, sosial, positiv, omtenksom og hun har en egen evne til å huske detaljer.

Som spiller er hun i stand til å fylle svært mange ulike roller, hun er vanvittig sterk, en utprega lagspiller som legger inn maks innsats i alt hun gjør.  Duellstyrke som spisskompetanse.

I tillegg er hun svært god til å gjøre andre gode. Hun er ekstremt seriøs omkring sporten sin. Proff og velforberedt. Elsker å ta ansvar i forhold til organisering av alt mulig. Jeg antar hun er GULL verdt for en trener, hun er i hvert fall det som medspiller, avslutter Gro.

 

Larvik-Baia Mare lørdag 8. november kl.1815 i Arena Larvik.

Dørene og publikumsbaren åpner kl.1645.